DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar Kocaeli’ye geldi YUSUF TUĞRUL ALTINTAŞ GÖLCÜK’Ü TEMSİL ETTİ

TEKNOFEST için Türkiye’ye gelen Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Gebze’deki TÜBİTAK Fen Lisesi’nde ülkemizi geleceği olan öğrenciler ile bir araya geldi. Sancar’ın öğrencilerle buluşma programına Gölcük İmam Hatip Ortaokulu Mezunu Yusuf Tuğrul Altıntaş da katılım sağladı.

Başarısıyla yaşıtlarına örnek oluyor

Gölcük İmam Hatip Ortaokulu’ndan başarıyla mezun olup, girdiği sınavda 0,22 yüzdelik dilime giren ve TÜBİTAK Fen Lisesi’ni asil 37. sırada kazanan Gölcüklü Yusuf Tuğrul Altıntaş, ilçemizin gururu oldu. Geçtiğimiz gün TÜBİTAK Fen Lisesi’ni ziyaret eden Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Aziz Sancar, burada geleceğin Bilim Adamları ile bir araya geldi. Gölcük’lü Yusuf Tuğrul Altıntaş’ta Sancar’ın ziyaret programında yer alarak ilçemizi temsil etti.

Sancar, ‘Ben Atatürk’ün sayesinde oraya vardım’

Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar, öğrencilerin sorduğu bir soruya, ‘İlginç bir şey Nobel’i ben aldım. Onun heyecanı, kargaşalığı vardı. Eşime söyledim, eşim Amerikalı, ‘Ben bunu Anıtkabir’e koyacağım.’ ‘Tabii başka ne yapacaksın?’ dedi. O Amerikalı kadın. Çünkü ona Atatürk’ü anlatmıştım. Atatürk’ü birçok Türk’ten daha çok takdir ediyordu. Ben de hayret ettim. ‘Yok, biz saklayalım.’ demedi. Ben Atatürk’ün sayesinde oraya vardım. Çünkü Mardin’in Savur ilçesinde annesi babası okuma yazma bilmeyen bir çocuğun eğitim görüp Nobel alması Atatürk sayesinde oldu’ dedi.

‘Türkiye aşı konusunda birçok ülkeden önde’

Bilim İnsanı Aziz Sancar ayrıca ülkemizi Covid-19 sürecinde aşı çalışmalarında birçok ülkeden ileri gördüğüne dikkat çekerek, ‘Burada bilgi ve girişim bakımından bir altyapı var. Türkiye’nin sağlık altyapısı bünyesinde gelecek salgınlar için çalışmalar yapıldığını belirtmek isterim’ diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.