DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

PAZARTESİ PAZARI YİNE HALK TARAFINDAN BÜYÜK BİR İLGİ GÖRDÜ

Köylünün toprağından gelen taze meyve ve sebzeler her zamanki gibi halkın sofrasına geldi. Tezgahlara gelen yeni taze ve meyveler gözlerden kaçmadı ve taze meyve ve sebzeleri halk yoğun bir ilgi ile aldı. Halkın memnun olduğu gözlerden kaçmadı, bu yoğunluk pazarcıyı sevindirdi. Yeni gelen kışlık sebzeler ve meyveler ilgi gördü.

KÖYLÜNÜN EMEĞİ BU TOPRAKLARIMIZDA

Köylünün yetiştirdiği sebze ve meyveler bu bereketli tohumlardan ve topraklardan geliyor. Halka sunmuş oluyorlar ve halk memnuniyetle bu ürünleri alıyorlar ve halkın evine yepyeni taze meyveler ve sebzeler giriyor.

KIŞA HAZILIK

Semt pazarlarına en çok ev hanımları ilgi gösterirken, kış mevsimine yaklaştığımız bugünlerde ev hanımları kışa hazırlık içim lahana, turşu vb sebzeleri kuruyor. Ev halkı kurmuş oldukları turşuları tap taze bir şekilde tüketiyor. Ve tezgahlarda taptaze meyve ve sebzelerin yanı başında kışa hazırlık için beyaz lahana, salatalık, keleğin sarımsak acı biber gibi sebzeler tuşu kurmak için olmazsa olmazlar arasında ve bu sebzeleri tezgahlarda görmek mümkün.

İŞTE PAZARTESİ PAZARININ GÜNCEL FİYATLARI

Kavun 10 lira, Mandalina 5 lira, Muz 14 lira, Üzüm 7,50 lira, Şeftali 10 lira, Domates 5 lira, Patates 20 lira, Soğan 4 lira, Fasulye 7,50 lira, Patlıcan 5 lira, Kabak lira 7, Salatalık 4 lira, İncir 10 lira, Ispanak 5 lira, Bamya 10 lira, Mısır 10 lira, Armut 2,50 lira, limon 3 lira, Havuç 4 lira, Sarımsak 10 lira, Kırmızı erik 6 lira, Salatalık 5 lira.

Haber: Hazan UYSAL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.