DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SARIMSAK, SOĞAN, ZERDEÇAL

08.09.2021
1.087
A+
A-

Profesör Doktor Osman Müftüoğlu’nu dinleyince insan kendini çok iyi hissediyor. Doğal şeylerden bahsediyor. Çok güzel anlatımlarda bulunuyor. Dün Sarımsak, Soğan Ve Zerdeçalı anlattı. İçinde tarçın da olan bir tarif verdi ben de size bugün bunları ve faydalarını anlatmaya çalışayım. Öksürük için mükemmel karışım

ÖKSÜRÜĞÜ KESMEK İÇİN: SOĞAN, SARIMSAK, LİMON…

Konunun Uzmanları Öksürüğün kesilmesi için bir karışım tarifi vererek, “Bal limon karışımı öksürüğü kesmek için doğal destek olarak kullanılabilir. Öksürük kesici ve balgam sökücü olarak evde özel bir karışım hazırlanabilir. Temiz bir cam kavanozun içerisine bir kuru soğan istediğiniz tarzda doğranır, kabuklarıyla birlikte ezilen 5-6 diş sarımsak konur, üzerine bir adet limonun suyu taze sıkılır ve bir bardak daha önceden kaynatılıp ılıştırılmış su eklenir. Bu sıvı kısma 3 yemek kaşığı dolusu çiçek balı ilave edilir, son olarak ta 1 tatlı kaşığı toz tarçın veyahut bir adet kabuk tarçın ile yarım tatlı kaşığı kadar zencefil konup, güzelce çalkalanır ve serince bir yerde ya da buzdolabında 4-5 gün bekletilir. Bu karışım daha sonra süzülür ve günde ortalama üç tatlı kaşığı kadar tüketilebilir” ifadelerini kaydetti.

“ENFEKSİYONLAR İÇİN KARATURP BAL VE ZENCEFİL KÜRÜ İŞE YARIYOR”

‘Sosyal medyada en çok paylaşılan kürlerden olan karaturp, bal ve zencefil gerçekten işe yarıyor mu?’ sorusunu bu dönemde çok sık duyduklarını ifade eden Konunun Uzmanları, enfeksiyonlar için önerilen bu kürün çalıştığını söyledi. Bir adet karaturp güzelce yıkanıp, temizlenir, tepesi kesilir ve huni şeklinde oyulur. Dip kısmına küçük bir kesik, çentik atılır. Turp temiz bir bardağın üzerine yerleştirilir. Bardağın içerisine taze rendelenmiş, yarım ceviz büyüklüğünde zencefil bırakılır. Karaturpun üst oyuğuna silme çiçek balı konur, bir gece boyu balın karaturpun içerinden süzülmesi ve zencefille masere olması beklenir. Sonra bu karışım içilir. İsteğe göre karaturp da rendelenip salatalara eklenebilir” diye konuştu.

DOĞAL KARIŞIMLAR YAŞ VE CİNSİYETE GÖRE DEĞİŞEBİLİR

Uzmanlar, bitkisel kürlerin doğru uygulanması ve eczacı ve doktorlar tarafından önerilmesinin önemli olduğunu bir kez daha vurgulayarak, “Kişilerin kullandıkları ilaçlara ve kürlerine, ayrıca yaş, cinsiyet vd. özelliklerinin yanı sıra tüm sağlık hikayelerine bağlı herhangi bir alerjik reaksiyon ve/veya sağlık sorununun ortaya çıkmaması adına burada sözü edilen tüm karışım ve uygular için hekim tavsiyesinin alınması önerilir” dedi.

SOFRADAN EKSİK OLMAMASI GEREKEN ANTİBİYOTİKLER…

Kış mevsiminde gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu sebze ve meyvelerle bağışıklık sistemini güçlendirmek mümkün. Sofraya mutlaka gelmesi gereken doğal antibiyotikler: Sarımsak, kuru/taze soğan, ıspanak, her çeşit ‘karaturp, beyaz turp, kırmızıturp, yaban turpu, şalgam, bayır turpu, Japon turpu, alabaş turp’, brokoli, zencefil, kırmızıbiber, acı kırmızıbiber, hardal tohumu, kivi, pırasa ve nar.

Gerektiği hallerde Hekim denetiminde D vitamini takviyesi yapılması da öneriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.