DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 18°C
Parçalı Bulutlu

TARHANA GÜNLERİ

22.09.2021
289
A+
A-

TARHANA GÜNLERİ

Şu soğuk kış gibi günlerde tiril tiril titrerken Eylül Ayının sonlarına doğru güneş yerine soğuktan donarken tarhana tartar boğazımı yırtar baklava kardeş gel beni kurtar deriz. Sonunda döndük eski günlere, mahallelerde tarhana günleri başladı. Başımızın tacı hanımlar harıl harıl tarhana döküyorlar. Besin değeri yüksek, içimi son derece güzel, tadı da lezzetli aslında eskilerde bugünler her mahallede hemen hemen her evde yapılırdı. Kışa hazırlık tarhanayla başlar domatesle biber salçaları yapımıyla devam ederdi. İlk tarhanalar döküldü. Biz de sabah sabah güzel bir tarhana çorbası içerek kendimize ziyafet çektik. İçine kuru ekmek attığınız zaman kahvaltıda bir şey yemeye gerek de kalmıyor. Aynı şekilde öğlen yemeğine tam da söylediğim tarifle tarhana çorbasıyla girerseniz sizi akşama kadar tok tutacağından emin olun. Hele hele şu pandemi günlerinde tarhana çorbasının yüksek besin değeriyle bağışıklık sistemimiz üzerinde son derece etkili olduğunu unutmayalım. Tarhana günleri benim pek hoşuma gitti. Değerli vatandaşlarımız tarhana ve salçalarını yaptılar. Bu arada kışlık erişte kesenleri de unutmayalım. Sağlıklı bir besin ve sağlıklı bir beslenme şekli, tıpkı eski günlerdeki gibi. Eğer tarhana acılı olursa yani acılı olanı seviyorsanız şöyle boğazınız yana yana içersiniz. Belki gözlerinizden yaş falan da gelebilir, aldırmayın. Ardından bir dilim baklava imdadınıza yetişir. Ha diyorsanız “biz şeker hastasıyız baklavayla ne alakamız var” Eee canım sizde o zaman bir bardak ılık suya bir kaşık tarçın koyup karıştırıp afiyetle içersiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.