DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Test sonuçlarını beklemeden sokakta dolaşmayın MİLLETE HASTALIK BULAŞTIRMAYIN !!

Test sonuçlarını beklemeden sokakta dolaşmayın

MİLLETE HASTALIK BULAŞTIRMAYIN !!

Sağlık Bakanlığı tarafından her gün yayınlanan verilerde vaka sayılarının artması buna paralel olarak da ölüm sayılarının 200 ile 300 bandı arasında ve yüksek oranda seyretmesi toplumda büyük tedirginliklere yol açıyor. Öte yandan uzmanların tüm ikaz ve önerilerine rağmen aşı olmayanlarda sonu ölümle sonuçlanan acılarla buluşmasına rağmen inatlaşma ülkemiz için de kötü sonuçlara sebep olmakta. Karantinada olması gerekirken sokakta dolaşanların yanı sıra  korona şüphesi taşıyıp test olanların ama test sonucunu beklemeden sokağa çıkanlarda büyük tehlike arz ediyorlar. 

Sorumluluğu tüm vatandaşlar olarak yerine getirmeliyiz

Türkiye genelinde Kocaeli ve özellikle Gölcük her ne kadar vaka sayılarında olumlu bir tablo çizse de sokaklarda sorumsuzca dolaşanların yol açtığı tehlike de hastalıkla mücadeleye sekte vurduğu gibi vatandaşında öfkesine neden olmakta. Özellikle okullarımızın yüz yüze eğitime açıldığı bu dönemde, yaklaşık 2 yıl okullarından sınıflarından uzak kalan öğrencilerin  bir daha aynı olumsuz tabloyu yaşamaması için toplum olarak üstün bir çaba sarf etme sorumluluğumuzu tüm vatandaş olarak yerine getirmeliyiz.  Şu sıralarda ülke genelinde vakanın görüldüğü sınıflar var. Öğretmen idareci ve öğrenciler arasında az da olsa seyreden vakaların bir an önce sonlanması ve çocuklarımızın öğrenim hayatından mahrum kalmaması ülkemiz ve geleceğimiz adına da büyük önem arz etmektedir. Devlet tüm birimleriyle denetimlerini sürdürürken, vatandaşları uyarırken bizler de tüm bu uyarıları ciddiyetle dikkate almalıyız. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz uzmanlar aşılama ne kadar çok olursa vakaların son bulması noktasında önemli bir mesafe kaydedeceğimizi ve Korona’nın ülkemizden çıkıp gitmesi konusunda başaracağımızı ifade ediyorlar.


Hatırlatma aşısı çok önemli

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsün tabiatı gereği mutasyona uğramasının beklenen bir durum olduğunun altını çizerek, şu ifadelere yer verdi: “Yeni varyantları engelleyecek çözüm, aşı programının dünya ölçeğindeki başarısıdır. Aşılama oranının düşük olduğu ülkelerde virüs kolaylıkla mutasyona uğramakta, oradan tüm dünyaya yeniden yayılmaktadır. Bize düşen, başarılı şekilde sürdürdüğümüz aşı programını toplumsal bağışıklıkla sonuçlandırmaktır. Hastanelerimizdeki aktif vakaların yüzde 90’a yakın bir bölümü aşı olmamış ya da aşısı tamamlanmamış kişilerdir. Aşısı tamamlanmış olduğu halde hastalığa yakalanarak hastanede tedavi görenler yüzde 10 dolaylarındadır. “ Aşısı tamamlanmış kişilerin”, 2 doz inaktif aşı olup, ikinci doz aşısından 3 ay sonra hatırlatma dozunu da yaptıran veya son 6 ay içinde iki doz mRNA aşısı olan kişilerdir. Bilgilerimiz, inaktif aşıdan 3 ay sonra yapılan hatırlatma dozunun koruyuculuğu çok önemli ölçüde artırdığını göstermektedir. 3 doz aşı olmuş vatandaşlarımızın vaka sayıları içindeki oranı yüzde 2’den daha azdır. Bu nedenle vakit kaybetmeden hatırlatma dozunuzu olun. Bilgilerimiz, inaktif aşıdan 3 ay sonra yapılan hatırlatma dozunun koruyuculuğu çok önemli ölçüde artırdığını göstermektedir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.