DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Yeni Eğitim Öğretim Dönemi Başladı OKULSUZ HAYAT OLMAZ

Yeni Eğitim Öğretim Dönemi Başladı

OKULSUZ HAYAT OLMAZ

2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama programı bu sabah Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Anıtpark’ta yapıldı. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, “ Okullarımızda tüm tedbirlerimizi alarak 2021-2022 Eğitim Öğretim yılına başladık” dedi.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı

Kutlama programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Milli Eğitim  Şube Müdürleri ve okul müdürleri ve öğrenciler katılım sağladı. Programa bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlandı. Akabinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert Atatürk Anıtına çelenk sunumunu gerçekleştirdi.

Müdür Mert, ‘Gölcük’te eğitim ve öğretime hazırız’

Çelenk sunumunun ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, İlköğretim Haftası hakkında yaptığı konuşmasında, ‘Bir ülke için en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Geleceğin teminat altına almak istiyorsak burada gençlerimize ve çocuklarımıza ciddi bir eğitim verilmesi söz konusu. Bizim de çocuklarımıza kaliteli bir eğitim imkanı tanıdığımız sürece dünya da söz sahibi olabileceğimiz bilinci ile bu nokta da eğitim öğretimin bütün titizlikle Milli Eğitim camiası olarak devam ettiriyoruz. Bilgiye ulaşmanın yollarını arayan ve araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknoloji üretebilen ve bu konuda da aynı zaman da kullanabilen insanın yararına güzel işler yapan dinamik, öz güvenli bir nesil yetiştirmek, Milli Eğitim Camiası olarak bizim en temel gereksinimiz ve şuan da en temel görevlerimiz arasında evet zor bir dönemden geçtik ve özellikle geçen sene okullarımızın uzunca bir süre kapalı olduğumuzun ve uzaktan eğitimin yapıldığı bu dönemden sonra bir heyecan içerisin de hala bu heyecanı yaşıyoruz. Bu heyecanla beraber okullarımızı açtık. Okullarımızı açarken boş durmadık, Milli Eğitim Camiası olarak özellikle okullarımızı hazırlamak adına diğer kurumlarla iş birliği içerisin de belediyemiz okullarımızın temizliği ile alakalı bahçe temizliği , otların biçilmesi yıkanması gibi konularda bize destek olurken, bizler de okullarımıza çok ciddi sayıda hem dezenfektan maske ve de temizlik ürünleri ile alakalı okullara destekler de bulunduk. Bu hafta temizlik malzemeleri ile alakalı okullarımızın ihtiyacı ile alakalı bir de şuan da okullarımız da aldığımız ve ihtiyaç duyulan temizlik malzemeleri bu hafta ulaştırmış olacağız” dedi.

“Bu zor günleri de inşallah yüzümüzün akı ile atlatacağız”

Sözlerine devam eden Müdür Mert, “Sevgili öğretmenlerim özellikle sizlerden bu sene daha çok özveri ile her zaman gösterdiğimiz özveriyi bu sefer çocukların dışarıdayken de okula gelirken de daha fazla onları kontrol ederek pandemiden etkilenmemesi adına tüm hümayetleri gösterdiniz biliyorum. Bu hassasiyetimiz de devam ettirmemiz bizim temellilerimizdir. Sevgili öğrenciler sizler de bu zor dönem de okula gelip giderken maske mesafe kurallarına uyarak öğretmenlerimizin sizden istediklerine uyarak bu temizlik ve hijyen kurallarına uyarak virüsün sizlere bulaşmaması durumunda da gerekli hassasiyeti sizlerin de göstereceğinizi tüm kalbimle inanıyorum. Kıymetli müdürlerim en fazla iş size düşüyor. Çünkü gözler hep üzeriniz de. Bir süre baştan bile biliyoruz ki ilk günden itibaren sabahleyin çocuklarımızı okula alıp gidene kadar da okulun başında bekliyoruz. Dolayısıyla öğrenci velilerimize de özellikle okul giriş çıkışlarında da bir hasiyet de sizlerden bekliyoruz. Velilerimiz ve okullarımız devamlı diyalog halinde olarak ve okullarımız da okul müdürlerimizin işlerinin kolaylaştırılmalarını ve öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim almasında öğretmenlerimizle iş birliği içerisin de bizlere yardımcı olmalarının olayı ile rica ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok güzel sözlerinden bir sözünü söylemek istiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tek bir ferdin ile eğitimde feda edilemeyeceğini vurgulamak adına “eğitim de feda edilebilecek tek bir fert bile yoktur”. Bu söz bizim için oldukça önemli. Bunun için de şöyle bir şiar ortaya koydu. Diyor ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  “Bizim şuan yapabileceğimiz en önemli çalışmak, çalışmak, çalışmak”. Arkadaşlar bu zor günler de inşallah yüzümüzün akı ile başarı ile eğitim öğretim yılın da tamamına erdirebileceğimize inanıyor 2021-2022 eğitim öğretim yılının öncelikle öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin ve tüm milletimize hayırlı olmasını diliyor sevgilerim ve saygılarımı sunuyorum ‘dedi.

Haber: Hazan UYSAL- Tuana YILDIRIM

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.