DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Yüzbaşılar Kavşağında yapılan devlet hastanesi inşaatı durdu BAKANLIK YENİDEN İHALEYE ÇIKACAK

Gölcük D-130 Karayolu Değirmendere Yüzbaşılar mevkii eski Migros AVM alanında 2018 yılında başlanan Yeni Gölcük Devlet Hastanesi’nde inşaatın yüzde 75’ini tamamlayan yüklenici firma işi bıraktı. Bakanlık hastane inşaatı için yeniden ihale açacak.

Gölcük D-130 Karayolu Değirmendere Yüzbaşılar mevkii eski Migros AVM alanında 2018 yılında  yapımına başlanan Gölcük Devlet Hastanesi’nin yüklenici firması ÖZGE inşaat işi bıraktı.  45 bin metrekare alan üzerinde 300 yatak kapasiteyle hizmet verecek olan Devlet Hastanesi inşaatı için yakın zamanda ihaleye çıkılacağı ve yeni firma ile inşaatın devam etmesi bekleniyor.  


2021’in sonuna kadar ihaleye çıkması bekleniyor

Gölcük Devlet Hastanesi’nin yapımını üstlenen Özge İnşaat firması, işin yüzde 75’ini tamamladıktan sonra işi bıraktı. Hastane binasında şimdilik çalışma yapılmıyor. Depreme dayanıklı olan hastanenin inşaatının durması üzerine Sağlık Bakanlığı yeni ihaleye çıkmaya hazırlanıyor. Bu süreçte 250 yatak kapasitesini 300 yatağa çıkartıp hastaneyi A grubu hastaneler arasına almayı hedefleyen Bakanlık, yeni fonksiyonlarla birlikte 2021’in sonuna kadar ihaleye çıkması bekleniyor.


300 yatak kapasiteli olacak

Birinci sınıf bir devlet hastanesi olacak olan Değirmendere Gölcük Devlet Hastanesi, 52 bin metrekare inşaat alanında 45 bin metrekare kapalı alan üzerinde inşa edildi. Hastanede 28’i erişkin, 7’si çocuk olmak üzere toplam 32 yoğun bakım yatağı bulunuyor. 300 yatak kapasiteli hastanede ayrıca 26 yataklı diyaliz ünitesi, 7 genel, 1 lokal ve sezaryen olmak üzere 9 ameliyathane 71 poliklinik odası, 4 adet tek kişilik konforlu doğum odası, hiperbolik ünitesi gibi özellikli alanlar ile 225’i kapalı 275’i açık olmak üzere toplam 500 araçlık otopark yer alacak.

YORUMLAR

  1. Arda Demir dedi ki:

    Bu eski gölcük migros avm yeri devlet hastanesi olarak açılırsa çok güzel bir noktada açılmış olur. Şimdiden gölcüke hayırlı olsun.
    👍😍😍😍