DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’te balık fiyatları yüksek olsa da ilgi yoğun

Kış aylarında sofraların vazgeçilmez lezzeti olan balık 1 Eylül’de kalkan av yasağı sonrası tezgahlarda ki yerlerini aldı. Gölcük2te balık fiyatları yüksek seyretse de vatandaşlar balığa yoğun ilgi gösteriyor.

Fiyatların düşmesi bekleniyor

İlçemizde uzun yıllardır Adnan Menderes İş Merkezi’nin alt katıda hizmet vermekte olan Rizeli kardeşler Balık Lokantası Gölcüklülerden yoğun ilgi görüyor. Fiyatların bir düşük bir yüksek seyrettiği bu günlerde Gölcüklüler balığa yoğun ilgi göstermeye devam diyor. Rizeli Kardeşler Balık Lokantası İşletmecisi Emrah Kurtuluş yaptığı açıklamada balık fiyatlarının önümüzdeki günlerde düşüşe geçmesini beklediklerini ifade etti.

“Bu sene palamut oldukça iri ama fiyatı biraz yüksek”

Rizeli Kardeşler Balık Lokantası işletmecisi Emrah Kurtuluş Balık piyasası hakkında açıklamalarda bulundu. Kurtuluş yaptığı açıklamada, “ Balık fiyatları bu hafta geçen haftaya göre uygun diyebiliriz. Geçtiğimiz hafta hamsi 60 Lira’ya kadar çıkmıştı. Bu hafta yine sezon fiyatlarına düştü. Bugünlerde istavrit biraz yüksek ama bu durumunda geçici olduğunu düşünüyoruz. Palamut sezon başladığında çıkmamıştı ama 2 haftadır güzel palamut geliyor. Bu sene palamut oldukça iri ama fiyatı biraz yüksek. Fiyatı 45-50 Lira arası değişiyor ve bu fiyatlarda kalır diye düşünüyoruz. Düşerse Kasım ayı gibi bollaşmasıyla çinekop düşebilir. Bunun dışında hamsi yine bollaşması halinde düşebilir” dedi.

Balıklar istenildiği şekilde temizlenip teslim ediliyor

Kurtuluş sözlerinin devamında, “ Gölcüklüler balığa her sene olduğu gibi bu sene de oldukça yoğun ilgi gösteriyor. Bizde Rizeli Kardeşler olarak her zaman günlük taze balıklarımızla Gölcük halkına hizmet vermeye devam edeceğiz. Rizeli Kardeşler olarak tezgahımızda hamsi her zaman ayıklanmış bir şekilde bulunur ve müşterilerimizi bekletmeden balıklarını verdiğimiz gibi diğer balık çeşitlerimizi de istenildiği şekilde temizleyip en kısa sürede teslim etmekteyiz” dedi.

Güncel balık fiyatları

Hamsi 30 Lira, İstavrit 35 Lira, Çinekop 60 Lira, Mezgit 35 Lira, Tekir 35 Lira,   Lüfer tane 45 Lira, Palamut tane 45 Lira,  Çupra 55 Lira, Levrek 65 Lira, Zargana 70 Lira, Barbun 80 Lira, Norveç Somon 110 Lira,  Karadeniz Somon 50 Lira,  Olta Levrek 110 Lira

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.