DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

4. Uluslararası Balık Tutma Yarışması sona erdi BİRİNCİLİKLER KOCAELİ’NİN OLDU

4. Uluslararası Balık Tutma Yarışması sona erdi

BİRİNCİLİKLER KOCAELİ’NİN OLDU

Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve Kocaeli Deniz Ticaret Odasının destekleri ile düzenlenen “4. Uluslararası Balık Tutma Yarışması” kıran kırana geçen bir mücadelenin ardından sona erdi. Yarışmada birincilik ödülü erkekler kategorisinde  59 balık ve 565 puanla Evren Tamer’in, kadınlar kategorisinde ise 24 balık ve 440 puanla Dila Gençer’in oldu.

90 amatör olta balıkçısı katıldı

Türkiye, Azerbaycan, İngiltere, Almanya, Yunanistan, İtalya, Polonya, Hollanda ve Tunus’tan 90 amatör olta balıkçısı yarışmaya katıldığı 4. Uluslararası Balık Tutma Yarışması sona erdi.  30 Ekim Cumartesi günü saat 16’da Gölcük Değirmendere Sahilinde başlayan ve 90 amatör olta balıkçının kıran kırana Mücadele ettiği yarışma bugün saat 11.00’de sora erdi. Yarışmanın sona ermesinin ardından düzenlenen ödül töreni ile dereceye girenler ödüllerini aldı.  

Katılım yoğun oldu

Değirmendere Yüzbaşılar Sahili’nde düzenlenen ödül törenine  AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gölcük Belediye Başkanı Ali Sezer Yıldırım, Başkan Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli Deniz Ticaret Odası Başkanı Vedat Doğusel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi başkanı Mesut Önem, Kocaeli Sportif Olta Balıkçıları ve Doğa Koruma Derneği Kadir Cihan Pestil ve amatör olta balıkçıları katıldı.

Teşekkür belgeleri verildi

Ödül töreni öncesi amatör olta balıkçıları ile bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak balıkçıları başarılar dilerken, amatör olta balıkçıları Kocaeli Körfezi’nin bu kadar temiz olmasından ötürü çok memnun olduklarını ifade ettiler. Ödül töreni öncesi  Kocaeli Sportif Olta Balıkçılığı ve Doğayı Koruma Derneği Yönetimi tarafından sahada görevli olan üyelerine teşekkür belgesi  takdim etmesiyle başladı.

Pestil, “ Bize destek olan herkese çok teşekkür ederiz”

Törende ilk konuşmayı yapan Kocaeli Sportif Olta Balıkçıları ve Doğa Koruma Derneği Kadir Cihan Pestil ilk olarak Yunan Amatör Balıkçılar Federasyonu Başkanı Ioannis Kirkibolakis’in mesajını okumasıyla başladı. başkan Pestil daha sonrasında yaptığı konuşmasında ise, “ 4. Uluslararası Kocaeli Balık Yakalama yarışmamızın ödül törenine hoş geldiniz. 2 etaptan oluşan yarışmamız saat 11.00 itibariyle sonlandı. Her anı heyecan dolu çekişmeli geçen bir yarışma gerçekleşti. Şu anda birincinin kim olduğunu inanın bende bilmiyorum.” Sürpriz” diyorlar. Bu organizasyonu gerçekleştirirken bizlere destek olan Kocaeli Bükşehir Belediyemize, Gölcük Belediyemize, Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire başkanlığına ve tüm sponsorlarımıza teşekkür ederiz.  Yarışma sürecinde, alanın güvenliğini sağlayan Gölcük Emniyet Müdürlüğü Personeline, Gölcük Belediyesi Personeline, Su ürünleri yetkililerimize, masa hakemlerimize, saha hakemlerimize, görevlilere, yarışmamıza yurtiçinden ve yurtdışından katılan tüm yarışmacılarımıza ve katılımcılara teşekkür ederim saygılar sunarım dedi.

Doğusel, “Böyle bir yarışmaya ev sahipliği yaptığımız için mutluyum”

Ardından söz alan Kocaeli Deniz Ticaret Odası Başkanı Vedat Doğusel, katılımcıları selamladıktan sonra konuşmasında “Kocaeli Sportif Olta Balıkçıları ve Doğa Koruma Derneği Kadir Cihan Pestil ile ilk konuşmamızda bu günleri hayal etmiştik. Çok şükür bu günleri gördük. 9 ülkenin katılımı ile denizciliği tüm yönleriyle anlamış ve denizciliğin başkenti olabilecek bir Kocaeli’yi tüm unsurlarıyla beraber hareket ettirebilmenin güzelliğini tüm sivil toplum kuruluşları, tüm Kocaeli’nin bileşenleriyle birlikte beraber yapmaktan dolayı çok gurur duyuyorum. Çünkü biz düşündüğümüz her şeyi gerçekleştirebildik. Türkiye’nin de 3 tarafı denizlerle çevrili, 28 tane ile kıyısı olan 8 bin  333 kilometre kıyı uzunluğunun 120 kilometresini Kocaeli’de  70 Kilometresini Kandıra, Kefken dediğimiz bölgede bulunduran ilimizin bir gölüyle beraber Türkiye’nin başkenti olduğunu tüm unsurlarıyla hissettiren bu yarışmaya da çok teşekkür ediyorum. Bu kadar yoğun katılımın olduğu bir olta  balıkçılığı yarışmasına ilk defa Kocaeli’nin ev sahipliğinde yapıyor olmasından dolayı da ayrıca çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.   

Çakmak, “Flamingoların yunusların görüldüğü tertemiz bir körfeze sahibiz”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak yaptığı konuşmasında, “  Bugün çok güzel bir organizasyon için bir araya geldik. Yurt içinden ve Yurtdışından çok sayıda misafirimizin olduğu bir yarışma organize ettik.  Kocaeli’de yüzlerin güldüğü mutlu insanların yaşadığı mutlu şehir olsun diye gayret ediyoruz. Bunun içinde çok farklı kesimlerden farklı zamanlarda çok güzel destekler alıyoruz. Bugünde bu güzel organizasyona katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Kocaeli Hem Karadeniz’e hem de Marmara denizine kıyısı olan bir şehir. Bizler her zaman denizin güzelliklerinden fazlasıyla istifade etmek için çalışıyoruz. Kocaeli’de deniz alanında güzel organizasyonlara imza atıyoruz. 37 tane limanın canlı olarak faaliyetini sürdürdüğü bu körfez inanın şu anda pırıl pırıl. Flamingoların yunusların görüldüğü tertemiz bir körfeze sahibiz. Bizim el birliğiyle bu denizi temiz tutmamız lazım. Sanayimiz olsun ama sanayiyle birlikte bu temizlik devam etsin istiyoruz. Bu ancak tüm tarafların buna inanması ve destek vermesiyle olur. Güzel bir organizasyon oldu. Ben bu organizasyona katılan tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Katırcıoğlu, “Denizlerimizin kıymetini bilmemiz gerekiyor

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu konuşmasında, “ Kocaeli’miz için çok güzel şeyler söylendi. Çok güzel bir şehirde yaşıyoruz. İstanbul boğazını, İsviçre’nin göllerini aratmayan bir körfezimiz var. Gölcük çok özel bir yer.  Kocaeli’ni nasıl tanıyoruz?

 Sanayi ve ticaretle tanıyoruz ama şimdi bizim misyonumuz bu  dönede Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanımızın önderliğinde bütün ilçe belediye başkanlarımızla birlikte tüm vekillerimizle birlikte Kocaeli’yi sanayi ve ticaretin yanında kültürle turizmle ve sporla tanıtmak ve bir marka şehri haline getirmek bütün amacımız. Bu çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bugün bu organizasyonunda en önemli yanı da bence bu. Balıkçılık sabır ister, gönül ister, beraber sohbet ederek yapmayı gerektirir.  Denizlerimizin kıymetini bilmemiz gerekiyor. denizimizi korumak hepimizin görevi ve üstümüze düşen görevi yerine getirmemiz gerekiyor. Evet ikilim değişikliği nedeniyle müsilajı yaşadık. Doğa bize çok güzel mesaj verdi. Bana çok  dikkat edin. O yüzden bu organizasyonlar çok önemli. Ben balıkçılığa gönül veren bunu yaşam biçimi haline getiren tüm  balıkçılarımızı yürekten kutluyorum” dedi.

Dereceye girenlerin ödülleri takdim edildi

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Erkekler kategorisinde 3’üncüğü İtalya’dan katılan Marko Musia 41 balık ve 369 puan ile kazandı. Ödülünü , Kocaeli Deniz Ticaret Odası Başkanı Vedat Doğusel verdi. 2’incili 78 balık 544 puanla kazanan Engin Özkan’ın ödülünü Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer verdi. 59 balık ve 564 puanla 1’inci olan Evren Tamer’in ödülünü de Büyükşehir Belediye başkanvekili yaşar çakmak takdim etti. Kadınlar kategorisinde  3’üncüğü Hollanda’dan katılan Miranda Williams kazandı. Ödülünü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi başkanı Mesut Önem takdim etti.  2’nci olan Gülmelek Topal’ın ödülünü   Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen ve 1’inci olan Dila Gençer’in ödülünü AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu verdi. Yarışmada ayrıca 38 santimlik kırlangıç balığı ile en büyük balığı yakalayan Rahile Özkara’ya ödülünü Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer takdim etti.

Tören çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi. 

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.