DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Çınarlık Meydanı’ndaki heykeller tek tek yok oluyor KORUMA ALTINA ALINMALILAR

Gölcük’ün en uzun soluklu sempozyumu olan Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu kapsamında Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda sergilenen ahşap heykellere zarar verilmeye devam ediliyor. Değirmendereliler ahşap heykellerin koruma altına alınması gerektiğini ifade ettiler.

Ahşap Heykellere zarar veriliyor

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda gerçekleştirilen ve Gölcük’ün en uzun soluklu sempozyumu olan  Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumunda Türk ve yabancı sanatçılar eserlerini Çınarlık Meydanında hazırlar ve daha sonrasında Çınarlık Meydanı’nda sergilenmesi üzerine burada bırakıyor. geçtiğimiz yıllarda Çınarlık Meydanı’nın sahil kısmında bulunan heykellerin zarar gördüğünü dile getirmiş ve bu heykellere bakım yapılmasını dile getirmiştik. Çınarlık Meydanında sergilenen ve yakın bir zaman önce yapılan ahşap heykellerin zarar görmüş olması Değirmenderelileri üzdü.

Bir heykel yıkılmış diğeri ise yerinden sökülmüş

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda yakın bir zaman önce yapılan ahşap heykelin yıkılmış ve diğer heykelin yerinden sökülmüş ve başka bir yere götürülmüş olduğunu gören Değirmendereliler gördükleri manzara karşısında adeta şok oldular. Sanatçıların büyük bir emekle hazırladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu eserlere daha iyi sahip çıkmamız gerektiğini ifade eden Değirmendereliler yaptıkları açıklamada, “Çınarlık Meydanı’ndaki heykeller tek tek yok oluyor. Bir zamanların kültür sanat beldesi olan ahşap heykel sempozyumlarının düzenlendiği Değirmendere’de ilgisizlik yüzünden ve heykellerin bakımları yapılmadığından dolayı maalesef heykeller tek tek yok oluyor. Bu heykeller sanatçıların bizlere emaneti ve bizim en güzel şekilde bu heykellere sahip çıkmamız gerekiyor. heykellerin bu hale gelmesi bizleri derinden üzdü. Dileriz diğer heykeller de aynı şekilde zarar görmeden koruma altına alınırlar” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.