DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Derneklerinden Din Görevlilerine “VEFA YEMEĞİ”

Derneklerinden Din Görevlilerine

“VEFA YEMEĞİ”

Her yıl kutlanan 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri̇ Haftası dolayısıyla Gölcük Din Görevlileri̇ Yardımlaşma Derneğinin düzenlemiş olduğu Emekli Din Görevlilerine yönelik “VEFA” yemeğine EMEKLİ Din Görevlileri̇ tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Katılım oldukça yoğun oldu

Düzenlenen Vefa yemeğine Emekli İl Müftüleri Mehmet kuzu, Kamil Ceyhan,emekli İlçe Müftüleri Mustafa Okullu, Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz, Başiskele Vaizi Mehmet Yazıcı  ile emekli Vaiz Adnan Yıldız, İlçe vaizleri Ahmet Küçük-İbrahim Uçan,Emekli İmam-Hatipler, Kuran Kursu Öğreticileri, emekli daire personeli ve Din Görevli̇leri̇ Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri katıldılar.

Müftü Yılmaz, Tüm Din Görevlilerin Haftasını kutladı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle vefa göstergesi olarak düzenlenen programda İlçe Müftüsü Emin Yılmaz :”Tüm Din Görevlilerin Haftasını kutlayarak vefanın; İçinde yaşadığımız küresel çağda unutulmaya yüz tutan ve en üstün erdemlerden biri olduğunu Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her yıl ayrı bir konunun hafta boyunca anlatıldığını belirterek, “Başkanlığımız vefa konusunu insanımızın gündemine taşıyarak toplumsal bir farkındalık ve bilinç oluşturulmasına katkı sağlamaktır.” dedi.

Acar, “Söz ile özün doğru ve birbiriyle uyumlu olmasına dikkat etmektir”

Daha sonra Gölcük Din Görevlileri̇ Yardımlaşma Derneği Başkanı Zekeriya ACAR;Tüm Din Görevlilerin Haftasını kutlayarak :”Vefa, başta Cenab-ı Hak olmak üzere aile, akraba, yakınlar, dostlar, arkadaşlar ve bütün varlık âlemiyle emanet ve sadakat temelli bir münasebet kurmaktır. Vefa, sözüne sadık kalmak ve onu muhafaza etmek için cehd ü gayret göstermektir. Söz ile özün doğru ve birbiriyle uyumlu olmasına dikkat etmektir. Vefakârlık ve kadirşinaslık imandandır. Bu sebepledir ki mümin vefalıdır, vefalı olmak zorundadır. Vefa, mümin ahlakının bir gereğidir.  Dolayısıyla Din Görevlileri̇ Yardımlaşma Derneği olarak 1973 yılında kurulan derneğimiz mensupları olan hali hazırda çalışan ve emekli olan görevlilerimize vefa gösterilmesi gerektiğini, günümüzde maalesef ahlakî değerlerden olan vefa; ciddi bir şekilde yara almış, adeta hayatın dışına itilmiştir. Günümüz dünyasında ve insanında Ahlakî bir değer erozyonunun yaşandığı ve değerlerin yozlaştığı modern zamanlarda, vefa duygusu da bu durumdan nasibini almıştır. Zira vefasızlık kol gezmektedir. İnsan yaratılışı icabı hep başkalarından vefa bekler, dostluk bekler, iyilik bekler. Bunlar doğru ve güzel şeylerdir. Fakat daha güzel olanı insanın, dostlarına karşı önce kendisinin vefakâr olmasıdır. Kendisi vefakâr olmayan kimse başkalarından vefa bekleyebilir mi?”diyerek sözlerini tamamladı.

Dinç, Derneğin Emekli Din Görevlilerini düşünmesinden dolayı teşekkür etti

Din Görevlileri Yardımlaşma Derneğinin düzenlemiş olduğu program yemek ziyafeti ile devam etti. Programda söz alan emekli Din Görevlisi İdris Dinç, Düzenlenen bu yemekle; vefanın İstanbul’da bir semt adı olmadığını, hatırlanmanın güzel bir duygu olduğunu, Derneğin Emekli Din Görevlilerini düşünmesinden dolayı teşekkür etti.

Emekli olan din görevlilerine plaket verildi

Programın sonunda yeni emekli olan Din Görevlilerine emeklilik plaketleri takdim edilerek program sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.