DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

‘GEÇ KALMA GENÇ GEL CAMİYE’

Gölcük’ün sevilen esnaflarından, AY-PA Market Sahibi Osman Ay, Ekim ayının ilk haftasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle açıklama yaptı. Ay, gençlere ‘Geç kalma genç gel Camiye’ dedi. Ay ayrıca, marketine gelen müşterilerine lavaş ekmeği ve gofret dağıttı.

Ay, yaptığı açıklamada, ‘İbadet yerleri olmanın yanında eğitim ve öğretimin yapıldığı birer ilim ve irfan mekanlarıdır. Okunan hutbeler yapılan vaaz ve nasihatler ile her yaştan insana dini bilgiler öğretilir kalplere Allah peygamber vatan ve millet sevgisi yerleştirilir dedi.Yüce dinimiz İslam’ın Kur’an ve sünnetten neşet eden değerlerinin hayaya dönüşmesinde aktif rol oynamaktadır. Camiler bizlere ufuk çizip yön tayin eden vahyin ve nebevi düsturun doğru anlaşılıp en güzelde yaşanan bir haya dönüşmesinde aktif bir rol oynamaktadır.Toplumu dini konularda aydınlatmanın ötesinde ilmiyle güzel ahlakıyla herkese örnek olmak gibi bir görevi olan din görevlilerimiz günlük hayatin her safhasında insanlarla iç içe olan her zaman her yerde halkımızın ve cemaatimizin yardımına koşan sosyal problemlere dini ve ahlaki çözümler bulmaya çalışan gönüllülerdir’ diye belirtti..

‘CAMİ HAZUR KÌTAP BÌLGÌ DOLU, SEN DE GEL SEN DE OKU’

Açıklamalarını sürdüren Osman Ay, ‘Bu vesileyle kendini asil bir hayatın inşarına ve soylu bir gayenin ihyasına adayan sorumluluk bilinciyle ilim ve irfan donanımıyla ahlak ve faziletle aziz milletimizin dini ve manevi hayatına hizmet eden değerli din görevlilerimizin Camiler ve Din Gòrevlileri haftasını tebrik ediyorum. Ahirete intikal eden hademe.i hayrata Yüce Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olanlara sıhhat ve afiyet içersinde daha nice hizmetler nasip etmesini niyaz ediyorum’ dedi.

‘Tüm Ìslam Aleminin Mevlid  Kandilini Kutlar Hayırlara vesile olmasını temenni ederim’

Ay, ayrıca Mevlid Kandili münasebetiyle açıklamalarda bulundu. Ay, ‘

Mevlid Kandili münasebetiyle marketime gelen müşterilerine seccade tespih Lavaş ekmeği ve ayriyeten pişmaniye hediye ettim. Değerli Kardeşlerim;Mevlid kandili insani insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamber’in doğumunu kutladığımız onun bireysel ve toplumsal hayatimizi aydınlatan insanlık ve merhametini insaf ve adaletini sabır ve metanetini kerem ve cömertliğini kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayip hayatimizi onun yûce ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

‘Kandiller;Işıklarıyla, sadece karanlık gecelerimizi değil daralan gönüllerimizi de aydınlatan gecelerdir’

Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Hz. Muhammed’in dünyaya teşrifi dolayısıyla idrak edilen Mevlid Kandili İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor. Dünyanın her kesiminden Müslümanlar her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır. Kandiller;Işıklarıyla, sadece karanlık gecelerimizi değil aynı zamanda manevi feyziyle de daralan gönüllerimizi aydınlatan zihinlerimizi berraklaştıran gecelerdir.Kandiller öze dönüşün yüce yaratanımıza yürekten yakarış ve yönelişin günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırmanın geçici olanla kalıcı olanı fark etmenin kalp gözümüzü açıp gönül dünyamızı temizlemenin fırsatı olan nefsin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkanlarını sunan kutlu zaman dilimleridir. Bugünün vesilesiyle Peygamberimiz Hz. Muhammed’e 75 bin Salavat getirdi. Yüce Rabbim dergahı izzetinde kabul buyursun’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.