DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İZMİT BELEDİYESİNDEN YABANCI ÖĞRENCİLERE ÇEVRE KONULU SEMİNER

İZMİT BELEDİYESİNDEN YABANCI ÖĞRENCİLERE ÇEVRE KONULU SEMİNER

İzmit Belediyesi, İzmit Ortaokulu ev sahipliğinde yürütülen Erasmus Çevreci Değişim Programı “Lets Go Green” kapsamında ilimize gelen yabancı öğrencileri ağırlayarak çevre konulu seminer verdi

Erasmus Çevreci Değişim Programı çerçevesinde Almanya, Fransa, Portekiz ve Letonya’dan İzmit Ortaokulu’na gelen toplam 16 öğrenci ve 8 öğretmen İzmit Belediyesi tarafından ağırlandı. İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile İzmit Kent Konseyi ortaklığında, ilimize gelen yabancı öğrencilere çevre duyarlılığı bilinciyle ilgili seminer verildi. “İzmit Belediyesi Çevre Çalışmaları ve Geri Dönüşüm” başlıklı sunum Strateji Geliştirme Müdürlüğü personeli Burak Ergelen tarafından İngilizce olarak yapıldı.

Hürriyet, Başarılar Diledi               

Sunumun ardından Avrupa’dan gelen öğrencilere ‘hoş geldiniz’ diyen İzmit belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Sizleri ağırlamak bizler için önemli. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. İzmit Belediyesi olarak çalışmalarınızda destek olabileceğimiz bir konu varsa her türlü desteği yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı. Hürriyet, değişim programına “Kırkyama Atölye Uygulaması” ile destek veren Kırkyama Sanatçısı Nilgün Başaran’a teşekkür belgesi takdim etti.

İklim Değişikliğine Değinildi

Seminerin devamında ise Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Elif Durna, çağımızın en büyük sorunlarından biri olan “İklim Değişikliği” konusunda yabancı misafirlere sunum yaptı. İzmit Belediyesi, günün sonunda Almanya, Fransa, Portekiz ve Letonya’dan gelen öğrenci ve öğretmenlere hediye takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.