DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KARTEPE ŞEVKATİYE KÜÇÜKSU DERESI ISLAH EDİLİYOR

Küresel ısınma ve buna bağlı olarak meydana gelen iklim değişikliğine karşı yatırımlar gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (İSU) Genel Müdürlüğü, Kartepe ilçesine bağlı Şevkatiye Mahallesinden geçen Küçüksu deresinin ıslahı ile kanalizasyon ve içme suyu hattı çalışmaları gerçekleştiriyor.

YATIRIMLAR ARTTI

İklim değişikliğiyle birlikte etkili olan ani ve sağanak yağışlar, yüzey sularının aktığı derelerin akışlarını artırarak yerleşim alanları ile insan sağlığı için tehdit oluşturmasına neden oluyor. Bu durumu göz önünde bulunduran KBB İSU Genel Müdürlüğü, derelerin düzenli akışını sağlamak ve tehdit oluşturmasının önüne geçmek için yatırım programını yoğunlaştırdı. İl genelinde onu aşkın derede ıslah çalışması ile onlarca kilometre uzunluğunda yeni yağmursuyu hattı imalat çalışmalarını sürdüren İSU, Kartepe ilçesinin Samanlı dağları eteklerinde bulunan Şevkatiye Mahallesinden geçen Küçüksu deresinin ıslah çalışmalarına geçtiğimiz aylarda başladı.

780 METRE ISLAH/1800 METRE KANAL

Şevkatiye ile Suadiye Çepni Mahalleleri arasında kalan Küçüksu deresinde toplam 780 metre uzunluğunda ıslah çalışması yapılacak. Taş trapez olarak 2.00 x 3.20 x 2.00 metre ebatlarında yapılan ıslah çalışmaları, program çerçevesinde sürüyor. Ayrıca Küçüksu deresinin güzergâhında kalan evlerin kanalizasyon hatlarının boru imalatı da yapılıyor. Devam eden çalışmalar kapsamında toplam 1800 metre uzunluğunda yeni kanalizasyon hattı yapılacak. Böylelikle dere, düzenli akışının yanı sıra atık sulardan kaynaklanan kirlilikten arındırılacak.

YENİ İÇMESUYU HATTI

Öte yandan bölgenin düzenli ve kesintisiz içme suyu ihtiyacını sağlamak için Gücük Kaynağından yeni hat yapılacak. 300 mm çapında düktil font boruların kullanıldığı içme suyu çalışması kapsamında, toplam 790 metre uzunluğunda yeni hat imalatı yapılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.