DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Necati Çelik’te Sağlık Personeli’ne SİVİL SAVUNMA VE YANGIN EĞİTİMİ VERİLDİ

Necati Çelik’te Sağlık Personeli’ne

SİVİL SAVUNMA VE YANGIN EĞİTİMİ VERİLDİ

 Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde eğitimler aralıksız devam ediyor. Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde son olarak  sağlık personeline sivil savunma ve yangın eğitimi verildi.

Eğitim AFAD tarafından verildi

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nden yapılan açıklamada, “Yangın veya afet olaylarında ilk aşamada profesyonel ekipler olay yerine gelene kadar her çalışanın olaya müdahale etmesi son derece önemlidir. Bu nedenle Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerine Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü AFAD eğitmenlerinden Nurten Kibarkaya ve Bülent Demir tarafından “Arama, Kurtarma, KBRN, Sivil Savunma ve Afetler, Yangın ve Yangın Söndürme Cihazlarının Uygulamalı Kullanımı” konularında eğitim verildi.

Eğitimler devam edecek

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliğiyle hastane personeline, Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü, Gölcük ADSM, Karamürsel Devlet Hastanesi, Karamürsel İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Kandıra Devlet Hastanesi personellerine yönelik afet bilinci eğitim çalışması düzenlendi. Eğitimlerde yangın, deprem, diğer afetler ve arama kurtarma konuları ile ilgili AFAD yetkilileri tarafından bilgiler verildi. Gerçekleştirilen eğitimlerin yaşanabilecek olumsuzlukları önleme noktasında büyük önem taşıdığını anlatan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Sertan Acar, “Olası bir afette neler yapılabileceğinin bilinmesi ve koordineli bir çalışma planı uygulanması çok önemli. Bu tür durumlarda can ve mal kaybının en aza indirilmesi ve çevrenin korunması için gerekli tedbirlerin alınması adına hastanemizde personelimize yönelik düzenli eğitim faaliyetleri yürütüyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.