DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ÖZBAŞ, ‘CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!’

ÖZBAŞ, ‘CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!’

ADD Gölcük Şube Başkanı Cemil Özbaş, Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı ve Çorum Belediyesini kınama hakkındaki basın açıklaması yaptı.

Çorum Belediyesi’ne sert tepki

Özbaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Çorum Valiliği tarafından düzenlenen 29 Ekim kutlama programı çerçevesinde Çorum Belediyesinin 25 Ekim 2021 günü “Mehter ve Bando Gösterisi”nin adını anmak istemediğimiz bir parkta yapıldığını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Tescilli Atatürk ve Milli Mücadele düşmanı, bağımsızlık savaşı veren Kuvayı Milliye için “ADİ EŞKİYALAR, KUDURMUŞ HAYDUTLAR” ifadelerini kullanmış, Teali İslam Cemiyeti adlı emperyalizm işbirlikçisi bir kuruluşun Başkan Yardımcısı olan bu hainin adının bir parka verilmiş olması hadsizliği yetmezmiş gibi, bir de Laik Cumhuriyetimizin 98. yaşını kutladığımız Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinden birinin Çorum Belediyesi tarafından bu parkta yapılması da Valiliğin buna izin vermesi de kabul edilemez. Çorum Valiliği ve Çorum Belediye Başkanlığına, “LAİK, DEMOKRAT, SOSYAL BİR HUKUK DEVLETİ” olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kamu yönetim birimleri olarak Anayasamızın Anayasa hükümleri, yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını ve diğer kuruluş ve kişileri bağlar maddesine uymak zorunda olduklarını anımsatmak isteriz. Anılan parktan bu hainin adının derhal kaldırılması ve ilgililer hakkında yetkili makamlarca gerekli işlemlerin yapılması talebimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz. Yaşasın Laik Cumhuriyet, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.