DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

USTALARA SAYGI’ FOTOĞRAF SERGİSİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU

USTALARA SAYGI’ FOTOĞRAF SERGİSİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU

İzmit Belediyesinin destekleriyle İZEV öncülüğünde duayen fotoğrafçıların eserleri, Ustalara Saygı Fotoğraf Sergisinde sanatseverlerle buluştu

İzmit Belediyesinin destekleriyle İZEV öncülüğünde duayen fotoğrafçıların eserleri, Ustalara Saygı Fotoğraf Sergisi sanatseverlere kapılarını açtı. İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV), fotoğrafı sanata dönüştüren ülkemizin duayen fotoğrafçılarının eserlerini İzmit Belediyesi Sanat Galerisinde sergiliyor. Ustalara Saygı Fotoğraf Sergisi 18-24 Ekim tarihlerinde Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi’nde sanatseverleri ağırlayacak.

Özel Koleksiyon

Ustalara Saygı Fotoğraf Sergisi’nde duayen fotoğrafçılar Ara Güler, Ersin Alok, Gültekin Çizgen, İbrahim Zaman, İzzet Keribar, Ozan Sağdıç, Şemsi Güner ve Yıldız Moran’ın İstanbul fotoğrafları yer alıyor. İzmitli sanatseverler, sergi sayesinde duayen fotoğraf sanatçılarının özel izler taşıyan fotoğraflarından oluşan özel bir koleksiyon ile buluştu. Sanat projesinin geliri zihinsel engeli olan bireylerin eğitimi için değerlendirilecek.

Çocuklarımız İçin Emek Harcıyoruz

Sergi açılışında konuşan, İZEV Başkanı Hakan Kural; “İZEV vakfı olarak bizce çok önemli şeyler yapıyoruz. 2019’da American Mercury Ödülleri arasında en iyi etkinlik, en iyi sosyal sorumluluk konularında dünya markaları içerisinde tek onur ödülünü biz aldık. 2019’da yine 4 bin proje içinde Avrupa’nın en iyi sosyal sorumluluk projesi ödülünü aldık. Ayın 25’inde New York Türk Evi’nde bir sergimiz var. Türkiye’den bir vakıf mücadele içinde. Çocuklarımızın sosyalleşmesi, istihdamı, gelişimi, hayatın içinde yer almaları gibi konuları çok önemsiyoruz. Bunun için emek harcıyoruz” dedi.

Şehirlerin Hafızası Fotoğraflanmalı

Fine Art Galeri Sahibi Ercüment Çilingiroğlu açılışta, “Öyle bir şey yapalım ki bir köprü oluşturalım, sağ olan ve aramızda olmayan fotoğrafçıları bir araya getirelim dedim. Arşiv elde etmeye çalışalım istedik. Ara Güler’in 8 arkadaşıyla beraber böyle bir seri çıktı ortaya. İstanbul’un 50’li 60’lı yılları önemli yıllar. O dönemin hafızası şu an burada. Kıymetini bilmek lazım. Yaşadığımız şehirleri bizler de fotoğraflamalıyız. Çünkü o kadar hızlı bir değişim halinde ki her şey 3-5 yıl önce gördüğümüz siluetler kalmıyor. Mümkün olduğu kadar bunları aile fotoğraflarıyla beraber şehrin fotoğraflarıyla şehrin tarihi yerlerini özellikle belgeleyerek devam etmekte fayda var” şeklinde konuştu.

Çok Önemli Bir Sergi

Küratör Esat Yargıcı konuşmasında, “70’lerde burada çok küçük bir park ve parkta tavşanlar vardı. Ben o tavşanların fotoğrafını çekmeye çalışıyordum babamla birlikte. O kadar önemli bir sergi ki bu dünyanın hiçbir yerinde bunları bir daha bir arada bulamayacaksınız. O kadar önemli bir sergi. Bunlar orijinal baskılar. Hepsinin izinleri alınmış şekilde sergileniyor. Etrafta bir sürü şey var ama maalesef bir araya getirmek çok zor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.