DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Damlar Vadisi Millet Bahçesi’ne 7’den 77’ye Ziyaretçi

Damlar Vadisi Millet Bahçesi’ne 7’den 77’ye Ziyaretçi

Doğaya saygılı insan odaklı kentleşmesiyle ekolojik hayatı koruyan Başiskele Belediyesi, Damlar Vadisi Millet Bahçesi ile 7’den 77’ye herkesin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Döngel Vadisi Millet Bahçesi’nden sonra ilçenin ikinci büyük millet bahçesi Damlar Vadisi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürerken, bölge sakini Başiskeleliler yürüyüş, spor ve sosyal etkinliklerini burada yapıyor.

DAHA ÇALIŞMALAR TAMAMLANMADAN CAZİBE MERKEZİ OLDU

Damlar Vadisi Millet Bahçesi, daha tamamlanmadan cazibe merkezi olmaya başladı. Başkan M. Yasin Özlü’nün de ekibi ve dava arkadaşlarıyla hafta sonu sabah yürüyüşlerini gerçekleştirdiği millet bahçesini yetişkinler kadar çocuklar ve gençler de çok beğendi. Başiskele Uğur Okulları Ekoloji Kulübü öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde sosyal aktivite olarak Damlar Vadisi Millet Bahçesi’ni ziyaret ederek hem eğlendiler hem de ekolojik yaşamı yerinde görme fırsatı buldular.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Kentin yeşil ve doğal dokusunu koruyan çalışmalarla vatandaşlara yeni yaşam alanları oluşturan Başiskele Belediyesi, tamamen kendi imkânlarıyla ilçenin yeni millet bahçesinde yürüyüş ve bisiklet parkurlarını tamamladı. Doğaya saygılı bir şekilde hiçbir canlıya zarar vermeden ahşap köprüler, ahşap oturma grupları, tahta denge yürüyüş yolu, kuş evleri gibi birçok şeyi millet bahçesine kazandıran belediye ekipleri, durmaksızın çalışmalarını sürdürüyor.

TOPLAMDA 150 BİN METREKARE

Döngel Vadisi Millet Bahçesi ile bölge halkından büyük takdir toplayan ve ilçede yeşil alanların arttırılması konusunda büyük gayret gösteren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü de çalışmaları yakından takip ediyor. Damlar Mahallesi Kocaorman Caddesi boyunca uzanan Damlar Vadisi Millet Bahçesi toplamda 150 bin metrekarelik alandan oluşuyor.

YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET PARKURLARI

Yaklaşık 600 metre bisiklet parkuru, yaklaşık 2 bin 500 metre yürüyüş parkuru, 162 m² kum zemin üzeri voleybol sahası,  434 m² kum zemin üzerine çocuk macera parkuru, iki kuleli oyun grubu, üçlü salıncak, tahterevalli, doğaya uygun kent mobilyaları, piknik masaları, barbeküler, banklar, kütük masa-oturak takımları, çeşmeler, ahşap kuş yuvaları ve tuvaletler olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.