DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’te Kadına Şiddete dur denildi ‘KADINLAR BAŞ TACIMIZDIR’

Gölcük’te Kadına Şiddete dur denildi

‘KADINLAR BAŞ TACIMIZDIR’

Gölcük Kaymakamlığı ve Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü münasebetiyle ilçemizde önemli bir programa imza attı. Bugün saat 11.30’de Çarşı Meydanı’nda basın açıklaması yaparak, Kadına Şiddetin önlenmesi konusunda farkındalık yaratıldı.

Programa Kaymakam Cengiz Karabulut, İlçe Emniyet Müdürü Veli Şengül, İlçe Jandarma Komutanı Mahir Sarıdağ, Gölcük Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Memnune Çiftçioğlu, Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, Kadın Meclisi Üyeleri, Kadın Muhtarlar ve vatandaşlar katılım sağladı.

Kaymakam Karabulut, ‘her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek, kadın-erkek herkesin sorumluluğudur’

Programda konuşma yapan Kaymakam Cengiz Karabulut, ‘Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Bu bağlamda aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınların, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek, kadın-erkek herkesin sorumluluğudur.’

Kadınlarımız her zaman el üstünde tutulmayı hak ediyorlar’

Açıklamalarını sürdüren Kaymakam Karabulut, ‘İslam dinimizde ve kültürümüzde çok özel bir yer tutan, hayatımızın her döneminde bizlere sevgi, hoşgörü ve özveriyle destek olan kadınlarımız her zaman el üstünde tutulmayı, sevgiyi ve saygıyı hak ediyorlar. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, kadınlarımızın sorunlarının paylaşıldığı, maruz kaldıkları kötü tavır ve davranışların engellenebilmesi için çözüm yollarının arandığı ve tüm dünyada kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kararı ile ilan edilen bir gündür’ dedi.

‘Nedeni ne olursa olsun yeryüzünde hiçbir canlı şiddeti hak etmemektedir’

Kaymakam Karabulut, ‘Kadına karşı sergilenecek her türlü şiddet, kadınların en temel hakkı olan insan haklarının ihlali anlamına gelmektedir. Kadına şiddetin önlenmesinde eğitimin önemi büyüktür ve bu aşamada görevin en büyüğü sevgili öğretmenlerimize ve eğitimin ilk basamağı olan aile eğitiminde anne ve babalarımıza düşmektedir.25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde yapılacak çalışmaların, kadınlarımızın sorunlarının çözülmesine yönelik adımlara vesile olacağına inanıyorum. Nedeni ne olursa olsun yeryüzünde hiçbir canlı şiddeti hak etmemektedir. Biliyorsunuz ki Kadınlarımızın şiddet görmesini engellemek için KADES programı uygulaması hayata geçirildi. Tüm kadınlarımızın KADES uygulamasını indirmelerini istiyoruz. Bugün ülkemizde 2,5 milyondan fazla KADES uygulaması indirildi. Kadına şiddeti asla kabul etmiyor, hedefimizi kadın şiddetini sıfıra indirmek olarak belirliyoruz.Biliyorsunuz ki örf ve ananelerimizde kadınlarımız baş tacıdır. Bu yüzden şiddete sıfır tolerans diyoruz’ dedi.

Kadınlar KADES konusunda bilgilendirildi

Kaymakam Karabulut’un konuşmasının ardından Kadın Polis ve Kadın Jandarma ekipleri Kadın katılımcılara KADES uygulamasının indirilmesini ve nasıl kullanılacağı konusunda bilgilendirmede bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.