DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

TBMM BAŞKANVEKİLİ AKAR, İZGİM’E HAYRAN KALDI

TBMM BAŞKANVEKİLİ AKAR, İZGİM’E HAYRAN KALDI

TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İzmit Kadın Girişimciler Merkezi’ni inceledi. İzmitlilerin ve Kocaelililerin böyle bir merkeze ihtiyacı olduğunu ifade eden Akar, İZGİM’e hayran kaldı

TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde kadın girişimcilere mentörlük ve danışmanlık hizmeti veren İzmit Kadın Girişimciler Merkezi’ni inceledi. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in eşlik ettiği Akar, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çalışanlarından merkezde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Akar: İzmit’in Buna İhtiyacı Vardı

Girişimci kadınlarla sohbet eden TBMM Başkanvekili Akar, “Herkesin eline emeğine sağlık, gerçekten çok güzel bir merkez olmuş. İlk defa karşılaştığım birçok sanatsal değeri olan ürünler var. Kocaeli’nin ve İzmit’in bu tür projelere ihtiyacı vardı. Çünkü insan odaklı bir yönetim biçiminden tamamen beton odaklı bir yönetim biçimine geçilmişti. Bizler beton odaklı yönetimi benimsemiyoruz. İnsanın direkt ihtiyaçlarını karşılayan, konfor alanlarını genişletecek, ev ekonomilerine katkı sağlayacak ve evdeki şiddeti bitirecek projeleri geliştirmek zorundayız. Başkanımız burada ilk adımı attı. İnşallah İzmit’in diğer mahallelerine de yaparız” ifadelerini kullandı.

Hürriyet: Sözümüzü Tuttuk

Girişimci kadınlara destek ve eğitimlerle güç katmayı sürdüren İZGİM’deki çalışmalar ve kadınların merkezden aldıkları hizmetlerle ilgili bilgi veren Başkan Hürriyet, “İZMEK yoğun bir üretim mekanizması fakat hep bir hobi kısmında kalmış. Ondan sonrası için sürdürülebilir olması adına bir adım atılmamış. İZMEK kurslarını kadınlar için hem mali boyuta dökecek, ev ekonomilerine katkı sunacak hem de üretim mekanizmalarını hayata geçirecek ve kadına ciddi bir değer katacak bir proje üretmemiz gerekiyor demiştik. Başardık. Sözümüzü tuttuk” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.