DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Ziyaretliler Derneği Ziyaret Vakfı oldu

Ziyaretliler Derneği Ziyaret Vakfı oldu

İlçemizde 2002 yılında kurulan ve kurulduğu günden beri ihtiyaç sahiplerine destek olmak için çalışmalarını sürdüren  Ziyaretliler Derneği  17 Ekim 2021 tarihinden itibaren Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlayarak Ziyaret Vakfı olarak hizmet vermeye devam edecek. Ziyaret Vakfı Başkanı Seyfettin Öztürk, “ çalışmalarımızı daha kapsamlı bir şekilde yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

“Gölcük’te evlenme imkanı olmayan gençlerimizde evlenmesinde Vakıf olarak katkıda bulunacağız”

2002 yılından beri Ziyaretliler Derneği olarak hizmet veren derneğimiz 17 Ekim 2021 tarihinden itibaren Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlayarak Ziyaret Vakfı haline dönüşmüştür. Vakıf olarak bundan sonra da aynı şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz. Yani aşevi hizmetimiz devam edecek. Kuran Kursu hizmetimiz devam edecek. İhtiyaç sahibi ailelere verilen erzak yardımı gibi akni ve nakdi yardımlarımız devam edecektir. Tabi bunların yanında Ziyaret Vakfı olarak Gölcük’te yaşadığımız için Gölcük’e katma değer  üretmek için elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğiz ve Gölcük’te evlenme imkanı olmayan gençlerimizde evlenmesinde Vakıf olarak katkıda bulunacağız. Evlenmek isteyen ve ev eşyası almaya gücü olmayan çiftlerimize destek olacağız” dedi.

Başkan Öztürk, Vakıf olarak amaçlarını açıkladı

Vakıflarının amacı hakkında bilgi veren Başkan Öztürk, “Vakfımızın amacı ülkemizde ve yurt dışında âdet, anane ve gelenekleri yaşatmak, yerel düzeyde kalmış ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan kültürel varlıkları veya kültürel faaliyetleri korumaya çalışmaktır. Aynı zamanda vakıf, demokrasinin kuralları içerisinde, millet olmanın gereği olan örf, adet ve gelenekler milli ve manevi değerlere saygılı, hür düşünce, hür iradenin milleti ile bütünleşmiş bir devlet yapısında, sevgi ve hoşgörünün hâkim kılındığı, hakka, hukuka bağlı adil, milli birlik, bütünlük içinde inançların rahatça yaşanabileceği ortamların oluşturulması için çaba sarf edeceğiz” dedi.

“Eğitime destek vereceğiz”

Vakıf olmalarıyla birlikte ihtiyaç sahibi öğrencilere de destek olacaklarını ifade eden başkan Öztürk, “ Vakfımız olarak aaca yönelik olarak okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumları gibi eğitim kurumları kurmak, devralmak, işletmek, Eğitim programları düzenleyen üniversite ve yurtiçi, yurtdışı kuruluşlar ile işbirliği yapmak, gerektiğinde yurtiçi ve yurtdışı eğitim bursları ve krediler vermek. Eğitime yönelik araç ve gereçleri temin etmek bağışlamak, Orta öğretime ve yüksek öğretime hazırlık kursları, dil kursları, mesleki ve teknik eğitim kursları açmak.  Kuran kursu binası inşa etmek, açılmış Kuran kurslarına ayni ve maddi destek olmak gibi çalışmalarımız olacak. bunların yanında ayrıca her türlü hasta ve engelli (spastik, otistik, bedensel, zihinsel, işitme, ve görme), bakıma muhtaç, dul ve yetim, fakirlik ve yaşlılık açısından aceze durumuna düşmüş insanlara yardımcı olmak; ve bunların her türlü sağlık, eğitim, bakım, meslek edinme, topluma kazandırma ve yaşam kalitelerini arttırarak hayatlarını kolaylaştırmak için gerekli her türlü donanım, araç, gereç, personel ve barınma desteği ile katkıda bulunmak için çalışacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.