DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

2022 YILININ SON ÇARŞAMBA PAZARINDA İLGİ YOĞUNDU

Gölcük’ün en büyük semt pazarı olan Çarşamba Pazarı 2021 yılının son haftasında da yoğun ilgi gördü.

Her hafta Çarşamba günleri Kavaklı Mahallesi’nde kurulan ve Gölcüklülerin yoğun ilgi gösterdiği  Çarşamba pazarına halk yoğun bir ilgi gösterdi. Pazarcı esnafı gördükleri ilgiden oldukça memnundu.  Fakat meyve ve sebze fiyatlarının yükselmesi vatandaşların gözlerinden kaçmadı. Bu hafta Çarşamba pazarında  Salatalık 13 lirayla ve Biber 8 lirayla rekor kırdı. Halkın gözünden meyve ve sebze fiyatlarının yükselmesi kaçmadı.

FİYATLAR YÜKSELDİ

Çarşamba Pazarında ve diğer semt pazarlarında fiyatların yükselişi gözlerden kaçmadı. Özellikle son dönmede akaryakıta gelen zamlar nakliye maliyetlerini arttırması nedeniyle fiyatların yükseldiğini ifade eden pazarcılar, maliyetlerin düşmesiyle birlikte fiyatların düşmesini bekledikleri ifade ettiler. Pazarda şu anda kış sebze ve meyve fiyatlarının mevsimine göre uygun olduğun fakat yaz sebze ve meyvelerinin yüksek olduğunu ve bununda normal olduğunu ifade eden pazarcı esnafı, semt pazarlarında her zaman sebze ve meyvenin en tazesi bulunduğu için semt pazarlarının desteklenmesi gerektiğini belirttiler.

GÜNCEL SEBZE VE MEYVE FİYATLARI

Maydanoz 2 lira, ıspanak 6 lira, soğan 3 lira, patates 4 lira, portakal 3 lira, elma 7 lira, kabak 5 lira, marul 5 lira, domates 3,50 lira, muz 10 lira, mantar 20 lira, brokoli 10 lira, nar 5 lira, mandalina 5 lira, armut 5 lira, limon 4 lira, üzüm 12 lira, biber 10 lira, kabak 6 lira, salatalık 13lira, pırasa 5 lira, fasulye 10 lira, patlıcan 10 lira, kestane 30 lira, beyaz lahana 10 lira.

Haber: Hazan UYSAL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.