DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başiskele’de, Sıfır Atık Tema Parkı Açılış İçin Gün Sayıyor

Başiskele’de, Sıfır Atık Tema Parkı Açılış İçin Gün Sayıyor

Başiskele Belediyesi’nin Kocaeli’de bir ilke imza atarak fabrika atıklarının sanat eserlerine dönüştüğü Sıfır Atık Tema Parkı açılış için gün sayıyor.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “Sıfır Atık Seferberliği”ne Başiskele Belediyesi yaptığı yeni projelerle destek olmaya devam ediyor.  Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün seçim beyannamesinde de yer alan sıfır atık, geri dönüşüm ve kazanım projeleri kapsamında Yeşilkent Mahallesi’nde kurulan Sıfır Atık Tema Parkı’nda çalışmalar devam ediyor.

GERİ DÖNÜŞEN MALZEMELER SANATA DÖNÜŞÜYOR

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol’un danışmanlığında Başiskele Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Kütahya Porselen, Korkmaz Mutfak Eşyaları San. Tic. A.Ş, Akcoat, Uludağ, ExitcomRecycling, Koçtaş, Uşak Seramik, Marshall gibi firmaların iş birliğiyle yapılan Sıfır Atık Tema Parkı’nda plastik, ahşap, lastik, metal, cam, seramik gibi geri dönüşebilen malzemelerden yapılan eserler parktaki yerini alıyor.

FABRİKA ATIKLARININ KULLANILDIĞI İLK PARK

Fabrika ve firma atıklarının da yoğun olarak kullanıldığı Başiskele Sıfır Atık Parkı,  bu özelliğiyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği de taşıyor. Fabrika atıklarının sanat eserlerine dönüştüğü parkta, hurda traktörden eski at arabalarına kadar birçok kullanılmayan araçlar parktaki yerini alırken Korkmaz Mutfak Eşyaları firmasının metal atıklarından Geri Dönüşüm Anıtı yapıldı. Kuruyan ağaç kütüklerinden kartal ve baykuş figürleri, otomobil lastiklerinden salıncak, elektronik atıklardan aydınlatma direği, hurda traktörden kaydırak gibi daha birçok geri dönüşüm malzemelerinden sanatsal ürünler parktaki yerini aldı.

9 ADET KAMELYA YAPILDI

Başiskele Belediyesi, Yeşilkent Mahallesi sakinlerinin ailece huzurla ve güvenle vakit geçirebilmeleri için parkın içerisine 9 adet kamelyada yapıldı. Ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarının da yapıldığı parkta vatandaşlar Başiskele’nin mavi-yeşil güzel manzarasında dinlenebilecekler.

BAŞİSKELE’DE SIFIR ATIK FARKINDALIĞI OLUŞUYOR

Seramik, cam, plastik, metal, ahşap, araba lastiği ve geri dönüşebilen her türlü atık malzeme atölye çalışmalarıyla yeniden bu parkta hayat buluyor.

Toplamda 2 bin 900m²’lik alanda kurulan park, her biri altıgen şeklinde 108m²’lik 7 bölümden oluşuyor. Parkta çocukların, gençlerin ve her yaştan insanların atölye çalışması yaparak hem sıfır atık bilinci kazanacağı hem de keyifli vakit geçireceği bir bölüm daha yer alıyor.

YAKIN ZAMANDA AÇILIŞI YAPILACAK

Fabrika atıklarının sanat eserlerine dönüştüğü ve Kocaeli’de bir ilk olacak Sıfır Atık Tema Parkı, önümüzdeki haftalarda açılarak ziyaretçilerini ağırlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.