DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başiskele’de Sokaktaki Can Dostlarımıza Güzel İşler

Başiskele’de Sokaktaki Can Dostlarımıza Güzel İşler

Başiskele Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanlarının tedavi ve bakımı için modern bir bakımevi yapmaya hazırlanıyor.

Kentte doğaya saygılı ve insan odaklı çalışmalar yapan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, sokaktaki can dostlarımızı da unutmuyor. Başkan Özlü öncülüğünde Yaz-kış demeden sokak hayvanlarına mama desteği sağlayan Başiskele Belediyesi, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Projesi için düğmeye bastı.

BAŞKAN ÖZLÜ SOSYAL MEDYADAN MÜJDEYİ VERDİ

Başkan Özlü, hayvanseverlere müjdeyi sosyal medya hesaplarından duyurdu. Özlü yaptığı paylaşımda, “Sokaktaki can dostlarımız için de güzel işler yapıyoruz. Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi projemiz hazır. Gelecek yıl hizmete alacağımız bakımevimiz can dostlarımız için sıcak ve sevgi dolu olacak.” ifadelerine yer verdi.

TOPLAMDA 6100 METREKARE ALAN ÜZERİNE YAPILACAK

Sokak hayvanlarının tedavi, bakım ve beslenme gibi birçok ihtiyacının karşılanacağı bakımevi Sepetlipınar Mahallesi’nde yaklaşık 6100 metrekare alan üzerine inşa edilecek. 2022 yılında hizmete açılması planlanan bakımevinde 164 m² idari bina, 435 m² barınaklardan oluşacak. İdari binada 2 adet veteriner odası, ameliyathane, muayene odası, seminer odası, bekleme ve kayıt odası yer alacak.

KUŞLAR DA UNUTULMADI

Başiskele Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde kedi ve köpeklerin yanı sıra kuşların da sıcak yuvası olacak. Kentteki yabani hayatın korunması, kuş popülasyonunun çeşitlenmesi ve artırılması için kuş yuvaları da yer alacak. 

ÇOCUK OYUN PARKI DA YAPILACAK

Can dostlarının tedavisi ve bakımı için bakımevine gelen hayvansever vatandaşları da düşünen Başiskele Belediyesi, çocukların güzel ve eğlenceli vakitler geçirebilmesi için alana çocuk oyun parkı da yapılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.