DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

BAŞKAN ÖZLÜ OKUL AİLE BİRLİĞİ BAŞKANLARIYLA BULUŞTU

Başkan Özlü Okul Aile Birliği Başkanlarıyla Buluştu

Başiskele’de eğitime ve geleceğin hazinesi çocuklara büyük değer veren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ilçedeki okulların okul aile birliği başkanlarıyla bir araya geldi.

Daha güzel, daha huzurlu ve mutlu Başiskele için 2022 yılını “Kadın ve Aile Yılı” ilan eden Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, toplumun temellerini oluşturan aileye yönelik hizmetlerine şimdiden başladı. Başkan Özlü, “Konumuz Aile” sloganıyla Başiskele’de eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren okulların okul aile birliği başkanlarıyla bir araya geldi. Başiskele Sahili’nde bir restoranda gerçekleşen toplantıda okullardaki eksiklikler, eğitim kalitesi ve aileye dair konular konuşuldu.

BAŞKAN ÖZLÜ: GENC-İ ÂLÂ GENÇLİK MODELİMİZ ÖDÜL İLE TAÇLANDI

Başkan özlü konuşmasında şunları kaydetti:

“Uzun zamandır düşündüğümüz; fakat pandemi dolayısıyla bugünlere bıraktığımız bu güzel toplantımıza katılımlarınız dolayısıyla hepinize çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık 2 yıldır mücadelesini verdiğimiz Koronavirüs salgınından dolayı uzun süre okullarımız kapalı kalmıştı. Bu yüzden uzun süre okullarımıza ziyaretlerimizi gerçekleştiremedik. Ama buna rağmen biz 2021 yılını her şekilde iyi değerlendirmek açısından gençlerle ilgili çalışmalarımızı hem planladığımız hem de yoğunlaştırdığımız bir yıl olarak geçirdik ve bunu da Ankara’da düzenlenen Gençlik Festivali’nde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldığımız ödül ile taçlandırdık. Başiskele Belediyesi olarak gençlere yönelik hazırladığımız Genc-i Âlâ Gençlik Modelimiz Türkiye’nin dikkatini çekerek ilçe belediyeleri arasında birinci oldu. Çocuklarımız ve gençlerimiz için yaptığımız bu çalışmalarımızı çeşitlendirerek devam ettireceğiz.”

“BAŞİSKELE’MİZDE 2022 YILI KADIN VE AİLE YILI OLACAK”

Toplantıda konuşan Başkan M. Yasin Özlü, çocuklara ve gençlere yönelik yaptığı çalışmalar yanında “2022 Kadın ve Aile Yılı”nda yapılacak hizmetlere değindi.

“Çocuklarımıza yaptığımız yatırımlarımıza devam ederken, onlara bu şekli veren hamuru yoğuran ailelerimize de gerekli desteği yapmamız gerekiyordu. Bunu tespit ederek Aile Danışma ve Yaşam Merkezimizi hizmete açtık. Bu merkezimizde bir çok çalışmalarımız olacak. Psikolojik destekten danışmanlığa, aile terapilerinden diyetisyen hizmetlerine kadar birçok hizmet burada gerçekleşecek. Bizler 2022 yılını “Kadın ve Aile Yılı” olarak ilan ettik. Devamlı organizasyonlar, seminerler ve eğitimler düzenleyeceğiz. İlkini 2 hafta önce yaptık. Bu hafta Senai Demirci hocamızı Başiskeleli hemşehrilerimizle buluşturacağız. Böyle organizasyonları sürekli yaparken ayrıca lokal gruplarla talepleri üzerine uzman kişilerle toplantılar yapılabilecek. Bu gibi çalışmalarımızın çeşitlenmesi de sizlerin destekleri ile olacak.”

“EVLATLARIMIZ KÖKLERİ ANADOLU’DA OLAN BİR MEDENİYETİN ECDADININ KUŞAĞI”

“Şu anda bilgi çağında yaşıyoruz. Evlatlarımız dijital dünyanın içinde doğdu ve bu dünya gençleri belirli kalıpların içinde var ederek, mevcut yeteneklerini sınırlandırıyor. Bizler bununla mücadele edeceğiz. Yaptığımız hizmet, eğitim ve ulaştığımız her gencimizden kendi benliğini kendi gerçekliğini bulması için onlara yol göstericisinden ziyade bu uğurda yol arkadaşı olacağız.  Bu bizim için her şeyden önemli bir konudur. Biz yüzyıllarca dünyaya adilce hükmetmiş bir ecdadın torunlarıyız. Bizim evlatlarımız da kökleri Anadolu’da olan bir medeniyetin ecdadının kuşağı olur. Biz bunu dert edindik.”

“OKULLARDAKİ GÖZÜMÜZ VE KULAĞIMIZ OLUN”

“İlçemizdeki okullarımızın tamir, tadilat ve bakımlarını imkânlarımız çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Bu da bizim işimiz. Bu görevimizi ve sorumluluğumuzu da unutmuyoruz. Okul aile birliklerinin de bu noktadaki gayretlerini görüyoruz. Bizler de her zaman yanınızda olacağız ve sizleri destekleyeceğiz. Ama bizim için bina ve yol yapmaktan daha önemli konulardan biri bu yaptığımız hizmetlerin en kıymetli kullanıcısı olan geleceğimiz olan gençlerimizin nasıl yetiştiği. Bu noktada sizlerle işbirliğine her zaman varız. Daha iyi bir nesil yetiştirmek elimizde. Bu noktada siz çok önemli bir konumda gönüllü olarak hizmet veriyorsunuz. Lütfen burada bizim gözümüz ve kulağımız olunuz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.