DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BBP Gölcük ilçe Başkanı Şahin Akpınar “YAPILAN ZAM ORANI MEMNUNİYET YARATTI”

BBP Gölcük ilçe Başkanı Şahin Akpınar

“YAPILAN ZAM ORANI MEMNUNİYET YARATTI”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Gölcük ilçe Başkanı Şahin Akpınar, haftalık olağan basın toplantısında ülke ve ilçe gündemini değerlendirdi. Başkan Akpınar, “Cumhurbaşkanımız Sn.  Recep Tayyip Erdoğan’ın, 4, 253 lira olarak açıkladığı yeni asgari ücretin, çalışan kesimimizin bir nebzede olsa, yüzünü güldürecek bir rakam seviyesinde olduğunu, toplumumuz tarafından da, beklenene yakın  karşılanabileceği ve kabul edilebileceğini görmek sevindirici ” dedi

“Bu rakam işçimizin, çalışan kesimimizin  inşallah yüzünü güldürecek bir rakam oldu”

BBP Gölcük ilçe Başkanı Şahin Akpınar haftalık basın açıklamasında,  açıklanan yeni asgari ücrete ilişkin değerlendirmede bulundu.  Parti olarak önceki açıklamalarında, Asgari ücretin en az 4 bin lira olması gerektiğini daha önce söylediklerini, kurlardaki yükselişle birlikte daha sonra bu rakamı 4-4 bin 500 lira aralığında telaffuz ettiklerini dile getiren Akpınar , “Asgari ücret Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 4 bin 253 TL olarak açıklandı. Bu rakam işçimizin, çalışan kesimimizin  inşallah yüzünü güldürecek bir rakam oldu. Bizler özellikle hem çalışan kesimlerimize hem asgari ücretli kesimlerimize onların ailelerine, hem de işveren camiamıza için hayırlı olmasını diliyoruz. Tabi ki gönül isterdi ki bu rakamların yoksulluk sınırının üzerinde bir rakamlar olup, güzel vatanımızın her köşesinde vatandaşlarımız mutlu Mesut rahat bir hayat geçirmesine yetecek rakamlar olmasıydı ama, maalesef şuan Devlet imkanlarımız buna elverişli değil, inşallah yakın gelecekte bunu da başarıp, bütün milleti ile birlikte neşeli bir toplum inşaa edebilme gururunu hep birlikte yaşamak nasip olacaktır bu millete” dedi.

“Emeklilere benzer oranda zam yapılmalı”

Bunun yanı sıra, Asgari ücrete vergi muafiyetinin getirilmiş olmasının da çok önemli olduğuna vurgu yapan Akpınar,  “Yılbaşında uygulanacak olan bu zammın, diğer kesimlerimiz olan memurlarımıza, emeklilerimize de uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Gerçekten çok düşük maaş alan emeklilerimiz var. Şuan 2 bin TL’nin altında maaş alan emeklilerimiz var. İnşallah bunlarla ilgili de aynı oranda, yüzde elli oranında bir artış verilir diye ümit ediyoruz, bekliyoruz. Bu konuda devlet, hükümet, maliye elindeki imkanları sonuna kadar  kullanacaktır.” diye konuştu.

“Türkiye, şu anda yeni yatırımlar da almaya başladı”

Akpınar sözlerinin devamında, “Milletimiz şundan emin olsun ki inşallah eğer bu uygulanan politikalarda beklenen sonuçlara ulaşılabilir ise, yaz aylarında turizmin de canlanmasıyla birlikte, cari açık diye bir problemimiz kalmayacak.  Türkiye, şu anda yeni yatırımlar da almaya başladı. Hem enflasyona hem de enflasyon ötesinde oluşan hayat pahalılığına da vatandaşlarımızın ezdirilmemesi için elden gelen bütün gayretler gösterilecektir, gösterilmedir. Cumhur İttifakı olarak bizlerin, vatandaşlarımızın bu süreçten olumsuz etkilenmemesi için ve etkilenen kesimlerimizin de hayatlarının iyileştirilmesi, gelir düzeylerinin yükseltilmesi için canhıraş çalışmaları devam ettiğimizi biliniz. Asgari ücret bunların en önemli noktalarından bir tanesiydi, makul seviyelere  geldi. inşallah bunun devamı da gelir” dedi.

“Merkez Bankası’nın politika faizini 100 baz puan düşürmesi önemli bir karar”

Merkez Bankası’nın faiz indirme kararlarının vatandaşlara doğru anlatılarak kamuoyunda güven sağlanması gerektiğini vurgulayan Akpınar,  şöyle devam etti: “Merkez Bankası’nın politika faizini 100 baz puan düşürmesi önemli bir karar. Öncelikle dövize baktığımızda yeni bir yükselişe geçtiğini görüyoruz. Şüphesiz Öncelikli temennimiz, dövizdeki yükselişin sürekli olmayıp, belli bir süre sonra aşağıya doğru inmesi. Yani bu politikaları uygulayan hükümetimizin de beklentisi bu. İnşallah kısa süreli bir yükseliş olur.  Şimdi bakıyoruz her baz puan düşürüldüğünde dolar tırmanıyor. Bu durumda, neden tırmandığını Vatandaşımıza çok güzel ve şeffaf bir şekilde anlatmalıyız. Yani bu faiz indirimleri hangi gerekçeyle ya da neler hedeflenerek yapılıyor? Tırmanması ne zaman terse dönecek. Üzülerek ifade ediyorum ki, Özellikle muhalefet partilerinimizin bu konuda yıkıcı, yıpratıcı söylemleri var. Doğal olarak Farklı olumsuz algıların oluşmasına sebep oluyor. Asla olumsuz algı oluşturacak bir sürece meydan verilmemeli. Vatandaşlarımıza çok net bir şekilde buradaki hedefler,  bir ay sonra ne olacağı, iki ay sonra ne olacağı, 3 ay sonra ne olacağı anlatılarak, güven verilmesi hayati öneme sahip. Vatandaşımız elindeki parasını, dolar yada  döviz cinsinden paraya değil de, üretimse üretime, inşaatsa inşaata, konutsa konuda, borsaysa borsaya, tahvilse tahvile mi yatırması doğru olacaktır gibi yönlendirmelerle  de öncülük edilmelidir” dedi.

“Gölcük’ün otopark problemi çözülmeli”

İlçe gündemine dairde önemli açıklamalarda bulunan Başkan Akpınar, “İlçemiz özelinde bakarsak gene trafik sıkışıklığı konusundaki sorun üzerine yaptığımız istişareler neticesinde, çarşı içersindeki bankalar caddesi dediğimiz caddemizin üzerindeki ücretli otopark alanlarının sorun olduğudur. Caddemizdeki yolun  rahatça 2 şerit kullanılabilecek boyutta olduğu fakat otopark hizmeti verildiği için tek şerit ilerlemek zorunda kaldığı, özellikle mesai saatlerinin başlangıç ve bitişinde, müthiş bir yığılma yaşandığı, adeta çarşı içerisindeki trafiğin kilit duruma geçtiğini görmekteyiz. Çözümü adına önerilerimizden biri olarak, bu caddelerdeki park olayının kesinlikle sonlandırılmasına, çarşı içinden İzmit istikametine doğru  çıkış seçeneğinin iki adet olup, yetmediğinden, Bursa istikametinden gelirken çarşımıza  girişlerin de iki adet olması, bu güzergahların da en verimli kullanılabilmesi gerektiği, bunun için ise cadde üzerindeki otopark hizmetinin sonlandırılması ve  bu yollar üzerinde trafik akışına engel teşkil eden her şeyin gözden geçirilip, yolun genişletilmesi adına yapılabileceklere çalışılması, trafiğin akışında iyileştirme yapabilmek için önemli adımlar olacağı kanaatindeyiz” dedi.

“Otopark konusunda Donanma Komutanlığı ile istişare edilmeli”

Başkan Akpınar açıklamasının sonunda, “ Hemşehrilerimizin Yeraltı otoparklarımıza ve katlı otoparklarımıza yönlendirilmesi daha doğru bir uygulama olacaktır. Bunun yanı sora bir diğer konu ise, Donanma komutanlığımız bünyesindeki, Tersanelerimizde çalışan hemşehrilerimizin otopark ihtiyacıdır, bu arkadaşlarımız, donanma caddesi üzerindeki otoparkı kullanıyor ve maalesef kendilerine de yetmiyor. Bu hemşehrilerimiz de otopark ihtiyacı olduğunu göz önünde bulundurursak, Donanma komutanlığımızla istişare edilip, otopark ihtiyaçlarının, askeri alanımızın içersinde tasarruf edilip inşaa edilip, sivil personellerinin araçlarını oraya park etmelerine olanak sağlanırsa hem kendi personelleri için daha verimli olacağı ve de çarşı içi trafik bakımından bir rahatlamanın da buradan geleceğidir, düşüncelerimizle, sizleri selam, sevgi ve saygılarımızla selamlıyor, mübarek Cuma gününün  hepimize hayır, bereket, sağlık  ve huzur getirmesini  diliyorum.  Sizleri Allah’a emanet ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.