DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 6°C
Karla Karışık Yağmur

Beyaz Kalpler, Mutfak Günlerinden bronz madalyayla döndü

Beyaz Kalpler, Mutfak Günlerinden bronz madalyayla döndü

Beyaz Kalpler, Mutfak Günlerinden bronz madalyayla döndü

Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencisi İbrahim Güçlü Karaca, ‘Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nden bronz madalya ile döndü

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından ’18. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ kapsamında düzenlenen lise düzeyi okulları ana yemek yarışmasında 3. olarak bronz madalya kazandı. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından Mimar Dr. Kadir Topbaş Gösteri Ve Sanat Merkezinde gerçekleşen yarışmada Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi Aşçı Yardımcılığı Kursu öğrencisi İbrahim Güçlü Karaca, bronz madalya kazandı.

3 AYLIK HAZIRLANMA SÜRECİ

Bu yıl düzenlenen’18. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ kapsamında çeşitli dallarda yemek yarışmaları düzenlendi. Yarışmaya Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi Aşçı Yardımcılığı kursu eğitmeni  Ayten Saner öncülüğünde hazırlanan İbrahim Karaca, henüz 3 ay eğitim görmesine rağmen büyük başarı sağladı. Altı aşamadan oluşan ‘keşkek’ yemeğine yeni bir lezzet getiren aşçı Ayten Saner, yarışmaya merkezde eğitim gören10 öğrenciyle İbrahim Karaca’ya destek olmak için festival katılım gösterdi.

BRONZ MADALYA KAZANDI

2011 yılında UNESCO tarafından Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ne giren ‘keşkek yemeği’, Türk mutfağının yöresel bir yemeğidir. Geleneksel Anadolu lezzetleri içerisinde yerini alan keşkek; et, nohut ve buğdaydan elde edilen yöresel bir yemektir. Anadolu’nun hemen hemen her yöresinde yapılan ‘keşkek’ yemeğine yepyeni bir lezzet katarak modern halde pişiren Karaca, böylece bronz adalyayı elde etti.  Her biridünyacaünlüşeflerdenoluşanjüritümyemekleritadarakdeğerlendirmedebulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.