DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Beyaz Kalpler’de barista kursu başladı

Büyükşehir Belediyesine bağlıBeyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezinde Kahve Uzmanlığı (Barista) kursu yeni öğrencileri ile başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her alanda gençlerin yanında olmaya devam ediyor. 2014 yılında faaliyetlerine başlayan Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezinde her sektör tarafından aranan kahve uzmanlığı kursu 10 öğrencisi ile eğitimlere başladı. 8 ay boyunca sürecek olan bu eğitimler toplamda yaklaşık 800 saat sürüyor.

15-18 YAŞ ARASI 10 ÖĞRENCİ

Gençlerin özel sektörde iş sahibi olabilmeleri için açılan kursta 15-18 yaş arası 10 öğrenci eğitim görüyor. 8 ay sürecek eğitim içeriğinde kahve çekirdeğinin yetişme aşamasından öğütülmesine kadar geçirmiş olduğu tüm aşamalar teorik ve uygulamalı olarak öğretiliyor.Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde Barista kursu alan öğrenciler kahve çekirdeğinden Türk kahvesi, Espresso,Cappucino, CafeLatte,Macchiato benzeri kahve türlerinin yapımlarını öğreniyor. Aynı zamanda bunların yapımında kullanılan profesyonel espresso makinesi,kahve değirmeni,katı meyve sıkacakları, narenciye sıkacağı gibi cihazların kullanımını, bakımını ve temizliğinide öğrenmiş oluyorlar.

BÜYÜKŞEHİR’DEN GÜNLÜK HARÇLIK

Bunların dışında taze meyve ve sebzelerden sağlıklı içeceklerin yapımıda öğretiliyor.Örneğin salatalık, yeşil elma, maydanoz ve limondan oluşan enfes içecekveya portakal zencefil ve bal ile kış ayları için sağlıklı içecekler hazırlanıyor. 8 ayın sonunda bir işletmede çalışabilecek yeterli bilgi ve donanıma sahip olarak mezun olan başarılı öğrenciler,mesleki yeterlilik belgesi alacak. Ayrıca Kocaeli Üniversitesi KOÜSEM ile de yapılan protokol kapsamında öğrenciler KOÜSEM sertifikasına da sahip olacak. Öğrenciler eğitim süresince Büyükşehir Belediyesinden günlük harçlık da alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.