DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, ‘ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILMALI, İŞVEREN DESTEKLENMELİ’

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel,

‘ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILMALI, İŞVEREN DESTEKLENMELİ’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Fikret Gürel, ülke gündemi hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel, son günlerde merak edilen asgari ücret konusunda, ‘Asgari ücret en az 5 bin lira olmalı. Fakat İşveren mutlaka desteklenmeli’ diye konuştu.

‘Esnaflar sattığını yerine koyamamaktadır’

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, ‘Ülkemizde ekonominin geldiği noktada emeklilerimiz, işçilerimiz, memurlarımız, esnaflarımız ve asgari ücretle çalışanlarımız ay sonunu getirmekte çok zorlanıyor. Ekonomide atılan yanlış adımlar Dövizin kontrolsüzce artmasına neden olmakta, bu da vatandaşlarımızı her geçen gün daha da fakirleştirmektedir. Döviz piyasasındaki aşırı yükselme, bütün piyasaları derinden etkilemiş, bununla birlikte artık esnaflar sattığını yerine koyamamaktadır. Emekliler, asgari ücretliler, işçiler, esnaflar ve memurlar geçinmek için borçlanmakta, borçlarını ödemekte zorlanmaktadır.’

‘Hep söylediğimiz gibi erken seçim kaçınılmazdır’

Ekmek ve temel gıda ürünlerine gelen zam hakkında da açıklama yapan Başkan Gürel, ‘Ne yazık ki Döviz piyasasında meydana gelen artış, temel gıda ürünlerini de derinden etkiliyor. Ekmek 3 lira oldu. Simit 3 lira oldu. Girdi ürünlerindeki artış bu zamları kaçınılmaz kılmıştır. Bu durumdan hem esnaflar hem de vatandaşlar olumsuz etkilenmektedir. Böyle bir ekonomik kaos ortamında hep söylediğimiz gibi erken seçim kaçınılmazdır. Çünkü insanların artık iktidara olan güvenleri azalmıştır’ dedi.

‘İşverenlere Vergi ve SGK konularında teşvikler verilmeli’

Açıklamalarını sürdüren Başkan Gürel, ‘Şimdi önümüzde asgari ücrete zam konusu var. Geldiğimiz noktada Asgari ücret en az 5 bin lira olmalı. Ama İşverende bu noktada gözetilmeli ve desteklenmeli. Vergi ve SGK konusunda teşvikler verilmeli. Ülkemizin artık Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. İnşallah Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında halkımızın sorunları bitecek, gençlerimiz geleceklerine daha güvenle bakacak’ diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.