DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ‘KALKINMAYI ANCAK YERLİ ÜRETİM İLE SAĞLARIZ’

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri,

‘KALKINMAYI ANCAK YERLİ ÜRETİM İLE SAĞLARIZ’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Haftalık Olağan toplantısını parti binasında İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Başkan İşeri 12-18 Aralık arası kutlanan Tutum, yatım ve Türk Malları Haftasına değinerek, “Türkiye’nin kalkınması için acil yerli üretimin arttırılması gerekiyor” dedi.

“Haftanın amacı yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır”

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri yaptığı açıklamada, “ Ülkemizde 12-18 Aralık tarihleri arası Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak kıtlanmaktadır. 1. Dünya Savaşı sonrasında oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır. Atatürk’ün başkanlığında 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi toplanmış ve bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli  mallar üretilmesi ve kullanılması kararı alınmıştır. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanmış 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir. Okullarımız 1946 yılından itibaren 12 Aralık’ta başlayan haftayı Yerli Malı Haftası olarak kutlamaya başladılar. Haftanın amacı yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır.” dedi.

“Tutum ile yatırım, ülkeler içinde ciddi bir kavramdır”

Sözlerine devam eden Başkan İşeri, “Tasarruf yapmak, milli kaynaklarımızın daha verimli şekilde kullanılması, yerli fabrikalar kurulması, paranın dış ülkelere gitmesini önlemek, ekonomimizi geliştirmek bu haftanın belli başlı amaçları içindedir. Elimizden geldiği ölçüde Türk Malı kullanmalıyız. Yabancı ülkelere para akışını önleme de Türk Malı kullanmanın önemi büyüktür. Tutum ile yatırım, ülkeler içinde ciddi bir kavramdır. Çünkü ülkelerde gelirleriyle giderlerini dengelemek zorundadır. Bir devlet gelir ve giderlerini iyi ayarlar ise gelir kaynaklarını güzel yatırımlarda kullanırsa kalkınır, zenginleşir ve hiçbir devlete bağımlı kalmaz” dedi.

“Kendi aşımızı bile üretmekte geç kaldık”

Başkan İşeri son olarak, “Cumhuriyet Dönemi’nde açılan yerli fabrikaların Son 20 yılda teker teker kapanması ile yerli üretimden tamamen vazgeçilmiş, ülke dışı bağımlı hale getirilmiştir. Seka Kağıt Fabrikası, Şeker Fabrikaları Sümerbank ve en önemlisi aşı üreten Hıfzıssıhha Enstitüsü’nün kapatılmasından dolayı 2 senedir yaşadığımız pandemi sürecinde halen yerli aşımızı kullanamayıp dışa bağımlı olmamız bunun örneğidir” dedi.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.