DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, “TÜRKİYE BU DURUMDA OLMAYI HAK ETMİYOR”

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri,

“TÜRKİYE BU DURUMDA OLMAYI HAK ETMİYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri haftalık düzenledikleri toplantı öncesi basın açıklamasında bulundu.  Başkan İşeri yaptığı açıklamada, “ Kaynaklarımıza, topraklarımıza, genç nüfusumuza baktığımız zaman Türkiye bu durumda olmayı hak etmiyor” dedi.

“Sarıkamış dendiğinde aklımıza donarak şehit olan askerlerimiz gelmektedir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri yaptığı açıklamada, “ Türkiye Cumhuriyeti için en anlamlı ve özel günlerde bir tanesi, Sarıkamış Destanı’dır. 1914 yılının Aralık ayında 78 bin vatan evladımızın vatanımızı düşmandan korumak için Allahuekber Dağları’nda donarak şehit olduğu bir kahramanlık destanıdır. Osmanlı ve Ruslar arasında Sarıkamış’ta gerçekleşen kara çatışmaları, başarısızlıkla sonuçlanan bir askeri girişimdir. Mehmetçiğimiz, aşırı dondurucu soğuk karşısında donarak şehit oldu. Bu vatan öyle kolay kazanılmadı. Kahraman Mehmetçiğimiz, nice zorluklarla mücadele etti. Gerek soğukla, gerek açlıkla, gerek düşmanla her yönden büyük savaş verildi. Binlerce vatan evladımız bu uğurda şehit oldu. Bugün bu güzel vatanımıza sahip çıkmalıyız. Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmamalıyız. Sarıkamış dendiğinde aklımıza donarak şehit olan askerlerimiz gelmektedir. Askerlerimizin canını vatan için vermeyi göze alması, asla unutulamaz” dedi.

“Unutmadık, unutturmayacağız”

Maraş katliamı ile ilgili olarakta düşüncelerini dile getiren  Başkan İşeri, “İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Maraş katliamının 43. yılında yaşamını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. İnsanlığın hedef alındığı katliamları hafızalarımızdan sildirmek isteyenlere karşı inatla unutmadık, unutturmayacağız diyoruz” dedi.

“Değerli yol arkadaşımız Sevim Erkuş’u kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz”

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden ve uzun yıllar partilerinde görev yapan Sevim Erkuş’u kaybettikleri için üzüntülü olduklarını ifade eden Başkan İşeri, “Geçmiş dönemlerde beraber görev yaptığımız, partimize çok emekleri olan, bu dönemde Halıdere Yalı Mahallesi temsilcimiz olan değerli yol arkadaşımız Sevim Erkuş’u kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz. Onu çok özleyeceğiz” dedi.

“Geçen yıl Aralık ayında tespit edilen asgari ücretin karşılığı 478 Dolar’dı”

Başkan İşeri son olarak ekonomiye değinerek, “Türk Lirası, 2001 yılındaki ekonomik krizle beraber dalgalı kur rejimine geçildiğinden beri en kötü günlerini yaşıyor. Suni şekilde her faiz indiriminde dolar fırlıyor. Bunu bir değil, iki değil, üç değil, dört seferdir yapıyorlar. Her faiz indiriminde halk daha da fakirleşiyor, borçlar artıyor, paramız eriyor. Bu bilgisizlik mi, ‘Ben bilirim’ kibiri mi yoksa birilerine hizmet mi anlamıyoruz. Yurt içi varlıklarımızı yabancılara satıp dışarıda sıcak para akışını uygulayıp Türk Lirası’nın alım gücünü azaltarak ekonomik dengelerin alt üst olmasına, ülkemiz iş dünyasının iflasına meydan verdiler. Halk fakirleşti, ucuz işçiliğe mahkum hale getirildi. İşçi, çiftçi, köylü, esnaf, memur, emekli, sağlık çalışanı ve herkes, ‘Hayat çok pahalı, geçinemiyoruz’ diyor. İktidarın toplumun bu serzenişine artık kulak vermesi, çözüm üretmesi gerekir. Halk ekmek kuyruğu beklemek zorunda kalan yaşlı insanlar, okulda proje geliştireceği yaşlarda acıkmamak için bol su içme yöntemi geliştiren 13 yaşındaki kız çocuğu, bu hükümetin eseridir. Bütün asgari ücret alanlar, çok iyi biliyor ki geçen yıl aldıkları maaşla daha rahattılar. Geçen yıl Aralık ayında tespit edilen asgari ücretin karşılığı 478 dolardı. Bugün açıklanan asgari ücretin karşılığı ise 253 dolar. Kayıp ise 225 dolardır. Kaynaklarımıza bakıyoruz, topraklarımıza bakıyoruz, genç nüfusumuza bakıyoruz, gerçekten dünyanın en zengin ülkeleri arasında olmalıydık. Oysa şimdi dünyanın en fakir toplumları arasındayız. Onca zenginlik arasında bu millete bu sefaleti yaşatan herkese yazıklar olsun” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.