DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Esnaf Odası Başkan Adayı Tuncay Yıldız, ‘ESNAFIN BAŞKANI ESNAF OLMALI’

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın Kongresine adaylığını açıklayan Tuncay Yıldız, bu akşam Kongre Sarayı’nda Aday Tanıtım Açıklaması ile başkanlığa neden adaylığını koyduğunu dile getirdi. Esnaf Odası Başkan Adayı Tuncay Yıldız, ‘Annemin duası ile kutlu bir yola çıktık.  Bize inananları asla mahcup etmeyeceğiz. Gelin Gölcük’te 35 yıldır esnaflık yapan bu kardeşinize sahip çıkın’ dedi.

Kongre öncesi heyecan artıyor

15 Ocak’ta gerçekleştirilecek Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası kongresi öncesinde heyecan artıyor. Oda Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Tuncay Yıldız, Belediye Kongre Sarayı’nda kendisini destekleyen esnaflarla bir araya gelerek, önemli açıklamalarda bulundu. Aday Tanıtım Açıklamasına çok sayıda esnaf, esnaf aileleri ve davetliler katılım sağladı.

‘Asla yan gelip yatmadım, kimseye caka satmadım’

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkan adayı Tuncay Yıldız, yaptığı konuşmada, ‘Öncelikle bir kaç gün önce mevcut başkanın bir açıklamaları oldu. Kendisi benim hakkımda keyif yaptığımı, caka sattığımı ve yan gelip yattığımı söylemiş. Bakın arkadaşlar ben 12 yıldır Esnaf Odası’nda  önemli görevler aldım, çalıştım, çabaladım. Ama asla keyif yapmadım. Bu böyle biline. Benim adıma ‘Kimseye caka satmadık’ diyen Oda başkanıma şunu demek istiyorum. Peki siz kimseye caka satmadınızsa Pandemi sürecinde işyerim 17 ay kapalı kaldı. O zaman neredeydiniz? Şunu yeniden belirtmek istiyorum. Biz asla yatmadık. Kimseye caka satmadık. Beni tanıyanlar bunu çok iyi bilir. Bu konuların hepsi 15 Ocak’ta konuşulacak’ dedi.

‘Dertlerinizde, sıkıntılarınızda hep yanınızda olacağım’

Açıklamalarını sürdüren Başkan Adayı Tuncay Yıldız, ‘Odamızın Mevcut Başkanı 2010 yılından bugüne kadar görev yaptı. Bende 12 yıl boyunca Başkan Yardımcısı olarak görevimi yerine getirdim. Evet Gölcük’te esnaflarımıza yapılanlar oldu. Ama bu hizmetleri yapanların arasında bu kardeşinizde vardı. Biz Allah’ın izniyle kutlu bir yola çıktık. Annemin hayır duasını alarak yola çıktım. Bu yüzden çok çalışıp, bize inananları asla mahcup etmeyeceğiz. Şunu kimse unutmasın esnafın derdinden esnaf anlar. Esnafın başkanı esnaf olmalı. Ben esnafıma her zaman sahip çıkacağım. Dertlerinizde, sıkıntılarınızda hep yanınızda olacağım. Ben Ahilik Kültürünü Tahsin Yazıcıoğlu’dan almış bir kardeşinizin. Esnafın derdini de, sorununu da bir esnaf olarak çok iyi bilirim. Gelin bu kardeşinize sahip çıkın. 35 yıldır Gölcük’te esnaflık yapan bu kardeşiniz sizin için çok iyi çalışacağından emin olun’ dedi.

‘Sizlere hizmet etmeye, dertlerinize ortak olmaya geliyorum’

Kendisini tanıtan Yıldız, ‘1976 Gölcük Doğumluyum. Gölcük Tersane Komutanlığı’ndan emekli, eski Gölcüspor Antrenörü ve eski Piyalepaşa Mahallesi Muhtarı Rahmetli Niyazi Yıldız’ın oğlu, Kocaeli Türk Harb-İş Sendikası Şube Başkanı Rahmetli Turhan Yıldız’ın kardeşiyim. Evli ve iki çocuk babasıyım. 1989 yılından beri Gölcük halkının hizmetinde esnaflık yapmaktayım. 1994 yılından beri Gölcük için hizmet eden Geçici Barınma Müdürlüğü Şirinköy Prefabrik Konutları Yönetim Üyeliği ve Başkan Vekilliği, Siyasi Parti Teşkilat Başkanlığı, İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekilliği, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Vekilliği, GESOTİM Aram Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Piyalepaşa Mahalle Muhtarlığı1. Azalığı, Okul Aile Birliği Başkanlıkları, Türk Hava Kurumu Üyeliği, Gölcük Köyleri Derneği Genel Sekreterliği gibi çeşitli birçok konumda görevler aldım. Bildiğim ve inandığım tek şey her zaman bulunduğum mevkiinin hakkını vermenin en iyi yolu halka hizmet etmektir. İşte bu yüzden tüm tecrübelerimle ve sizlerin de takdiri ile sizlere hizmet etmeye derdinize ortak olmaya Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlık görevine adayım’ dedi.

‘Esnafımızın sözü ve nefesi olacağız’

Projeleri ve Hedeflerinden bahseden Yıldız, ‘Onursal Danışma Kurulu kuracağız. Ekonomiyi canlandırma adına etkinlikler düzenleyeceğiz. Esnaf panayırları ile esnafımızın günlük çalışma faaliyetlerine katkıda bulunacağız. Birçok sektörde meslek komiteleri kuracağız. İlçemizin can damarı olan esnafı yetkiyle yetkililerle buluşturacağız. Oda olarak Mali Müşavirlik ve Hukuk Danışmanlığı hizmeti vereceğiz. E-ticaret ve girişimcilik programları ile esnafımıza çeşitli eğitimler verdireceğiz. KOSGEB, İŞKUR gibi birçok kurumla esnafımız arasında köprü olacağız, esnafımıza fayda sağlayacak her bilgiyi esnafımızla buluşturacağız. Sanayi Sitesi ATM Projemiz ve çok daha fazlası. Başkan ve Yönetimi tamamen esnaflardan oluşan bir kadro olarak en zor günleri derinden hissederek esnaf ve sanatkarlarımızın her anında ilk biz yanı başlarında olacak, onların sözü ve nefesi olacağız’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

Haber: Arif ÖZTOK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.