DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gümüş fiyatları % 80 artınca CAZİBE MERKEZİ OLDU

Gümüş fiyatları % 80 artınca

CAZİBE MERKEZİ OLDU

Gümüş, altın fiyatlarının hızlı yükselişi ile takı amacıyla son zamanlarda büyük rağbet görse de son zamanlarda önemli yatırım aracı olmaya başladı. külçe gümüş olarak bir yılda %80 oranında artan külçe gümüş adeta cazibe merkezi oldu.

Yatırımcısına güzel kar getirdi

İlçemizde 1995 yılından beri hizmet vermekte olan ve 2016 yılından itibaren Merkez Mahallesi 19 Mayıs Caddesi No 49/ A adresinde hizmet veren Asya Gümüş’ün işletmecisi Zekeriya Yazaroğlu son bir yıldır külçe gümüşe ilginin oldukça yoğun olduğunu ve gümüşün bir yılda %80 oranında artış gösterdiği için yatırımcısına güzel bir kar getirdiğini ifade etti.  

 Yeni yatırım aracı oldu

Asya Gümüş’ün sahibi Zekeriya Yazaroğlu konu hakkında yapılan açıklamada, “Bir yıl öncesinde gramı 6 lira olan has gümüş şu anda 10 liraya çıktı. Yani o dönem 1 kilo külçe gümüşe yatırım yapan bir yatırımcı 1 yılda 4 bin liradan fazla kazanç elde etti. Şu anda Gümüş’te Dolar’a bağlı olarak hızlı bir yükseliş var. Gümüş ONS değeri şu anda alt seviyede ama gümüş ONS fiyatları yükselişe göre de asıl Gümüş TL bazında 30 liralar konuşulur. Son zamanlarda külçe Gümüş sormaya başladılar. Artık yatırımcılar altın döviz gibi gümüşe de yatırım yapmaya başladı. Gümüş şu anda gelecek vaat eden bir yatırım aracı. Uzun vadede yatırım yapacak olanlar için gümüş şu anda alınacak seviyelerde olduğu içim karlı bit yatırım aracı. Şu anda yatırım yapanlar ileride güzel kar edeceklerdir” dedi.

“Satılan ürünün yerine yenisi koyulamıyor”

Yazaroğlu sözlerinin devamında, “Tabi bunların yanında gümüşte mağazacılık sektörü gittikçe daralıyor. Bunun nedeni de sektörde güçlü olan ayakta durabiliyor. Fiyatlar çok hızlı yükseldiği için satılan ürünün yerine ürün koyamıyorlar. Bu nedenle birçok sektörde olduğu gibi gümüşçülük sektörü de bitmek üzere” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.