DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

‘HER SESSİZ KALINAN ŞİDDET BİR GÜN SİZİ BULUR’

Gölcük’ün sevilen esnafı Osman Ay, yaptığı açıklamada, Kadına Şiddeti durdurmanın ve önlemenin herkesin görevi olduğunu belirtti.

‘Erkeklik Kadına vurmakla değil, Onu korumakla gösterilir’

Ay, yaptığı açıklamada, ‘Kadına şiddeti durdurmak ve önlemek herkesin görevidir.Tüm kadınlarımızın mutlu,sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada şiddete maruz kalmadan yaşamasını diliyorum. Türk kadını sen her yerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.Kadına yapılan şiddet insanlığa ihanettir.Kadınların toplumdaki yeri saygınlığı   medeniyetin kadına her türlü şiddete hayır göstergesidir. Şiddete maruz kalan kadınlarımızın yanındayız. Ailedeki şiddet insanları öldürür. Kadına şiddeti durdurmak önlemek herkesin görevidir. Yaşama hakki elinden alınmış, Türk kadınlarımızı rahmetle, saygıyla anıyoruz.Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadınların eseridir’ dedi.

‘Kadınlarını geri bırakan toplum geride kalmaya mahkumdur’

‘Her sessiz kalınan şiddet bir gün sizi bulur’ diyerek açıklamalarını sürdüren Ay, ‘Kadınlara uygulanan fiziksel, psikolojik sözlü şiddetin her türlüsüne karşıyız. Şiddet kaderiniz değil şiddete göz yummayın. Kadınlarımız bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ediyor. Unutmayalım ki kadınlarımızın yani geleceği şekillendiren insanların daha adil huzurlu güvenli ve barışçıl bir dünyada yaşayabilmesi bizim görevimiz olmalıdır. Unutmayalım ki ailenin sağlık ve mutluluğu toplumun huzur ve güveni ancak kadınlarımızın saygı, sevgi ve adalet görmesiyle mümkündür’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.