DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kocaeli’de Osmanlı Mezar Taşları Sergisi

Kocaeli’de Osmanlı Mezar Taşları Sergisi

Osmanlı Mezar Taşları anlamlarına göre sınıflandırılarak Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kocaeli Arkeoloji Müzesinde sergilenmeye başlandı.

Daha önceden müzeye değişik yollarla gelmiş ve #müze depolarında yer alan kondisyonu düzgün 54 adet mezar başlığı ve 7 adet şahideli mezar taşları düzenlenerek müze bahçesinde sergilendi. Bahçe de sergilenen eserlerin #Osmanlıca-Türkçe çevirileri ve mezar başlıklarının anlamlarına da bilgi panolarında yer verildi. Bu tür çalışmaların #kültürel mirasın korunmasına ve insanların bilinçlenmesine büyük katkı sağlamaktadır.

Kocaeli Müze Müdürü Serkan Gedük yaptığı açıklamada, “Osmanlı Mezar Taşları Sergisi Kocaeli; Roma’dan Bizans’a, Osmanlı’dan ve Cumhuriyet dönemine kadar birçok medeniyete ait kültür varlıklarının izlerine sahiptir. Bu izler şehrimiz için korunması gereken önemli değerlerdir. Müze müdürlüğü olarak bu değerleri korumak, tanıtmak ve tanıtırken öğretmek görevimiz. Bu nedenle müze depolarımızda bulunan ve bugüne kadar sergilenmeyen 48 adet mezar başlığı ve 7 adet şahideli mezar taşlarının restorasyon ve konservasyon çalışmalarını tamamlayarak teşhir tanzim çalışmaları sonrasında ziyarete açtık. Kocaeli halkımızı bu anlamlı sergimize bekliyoruz.

Bu konuda bizlere destek veren Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüze, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze, Kocaeli #Büyükşehir Belediyemize ve Kocaeli Üniversitelimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.