DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KOÜ Konservatuar Müdürü Enver Mete Aslan BERLİN’DE DİNLEYİCİYLE BULUŞTU

Türk – Yunan dostluk konserinde tarihin ortak sesleri yankılandı. Lieder der Freundschaft başlığı altında kardeş toprakların ortak melodilerine yer verildi. Kocaeli Üniversitesi Konservatuar Müdürü Enver Mete Aslan, Berlin’de verdiği konserde büyük beğeni topladı.

Eserler oldukça ilgi gördü

Repertuvarda aman Doktor, Darıldın mı gülüm bana, İzmir’in Kavakları, Üsküdar’a gideriken, Telgrafın telleri gibi hem Türkçe hem de Rumca sözleri ile her iki yakada da okunan ve bilinen eserler oldukça ilgi gördü. Konser UfaFabrik salonunda 4 Aralık akşamı icra edildi. 

Konser her iki toplum izleyicisi tarafından ilgi ve hasret duygusu ile izlendi

“Berlin Türk Musikisi Konservatuvarı“ eğitmenleri ile “Canarini” geleneksel Yunan müziği okulu ortak çalışmasıyla sahneye konulan konser her iki toplumun izleyicisi tarafından ilgi ve hasret duygusu ile izlendi, dinlendi. Geceye Berlin Türk Musikisi Konservatuvarı eğitmenlerinden udi Enver Mete Aslan, Solist Onur Karahalil ve  gitarda Engin Süelözgen ile “Canarini” Müzik okulu adına solist ve kemençede Aspa Anopiati ile Jannis Sopikiotis eserlerini seslendirdiler.  Aynı zamanda Kemanda Şahin Dağdelen, Kanun Shingo Masuda, Vurmalı çalgılarda Yüksel Süleymenoğlu, Bağlamada Ali Aşık, Klarnette Gökhan Arslan ve Neyzen Yalçın Yenigün enstrüman icraları sanat bakışları ile geceye önem kazandırdılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.