DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Necmi Kocaman Esnaf Odası Başkanlığına bir kez daha aday YÜKSEK KATILIMLA MORAL BULDU

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman Esnaf Odası başkanlık adaylığını oldukça geniş bir katılımla açıkladı.

Adaylık açıklama programına Önceki Dönem Esnaf Odası Başkanı Mahmut Seslikaya, STK Başkan ve Yöneticileri ile çok sayıda esnaf katılım sağladı.

‘Pandemiden en çok mağdur olan kesim esnaflarımız oldu’

Adaylığını açıklayan Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman, şu konuşmayı yaptı: ‘Öncelikle çok duygusal bir histeyim. Bizim Gölcük’te eski bir garaj kahvemiz vardı. Garaj Kahvemiz sorunların çözüldüğü, kardeşlerin korunduğu, ellerin öpüldüğü bir yerdi. Bugün buraya yeniden görevimize talip olmak için geldim. Ama bu göreve gelirken ak sakallı, beyaz saçlı ağabeylerimle görüş alışverişi yapmaya geldim.  Görevimiz boyunca siz değerli ağabeylerimin bize verdiği görüşleri, bizlere uzatılan elleri hamdolsun ki bu zamana kadar mahcup etmedik. Katılımlarınızdan ötürü hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Pazartesi günü bu yoğun gününüzde geldiniz vakit ayırdınız. Ama bazı gerçekleri, öncelikle karnemi sizlere anlatmak, daha sonrada son sözü kullanıp alana çıkmak istiyoruz. Değerli ağabeylerim, kıymetli dostlarım görevde olmuş olduğumuz süre zarfında maalesef gerçek olan bir şey var; ekonomik krizi derin olarak yaşıyoruz. Para krizi, ekonomik kriz, mal, mülk, iflaslar işyeri kapatmalar, işyeri açmalar sürekli devam ediyor. Bunlar yetmezmiş gibi 15 Temmuz gibi hain darbe girişimiyle karşı karşıya kalan esnaflarımız bunun acı reçetesini ödemek zorunda kaldı. Pandemi sürecinde en çok ezilen, en çok mağdur olan ne yazık ki esnafımız oldu. Her zaman bayrağa saygı ve sevgisini, ülkesine, milletine bağlığını temsil eden tek kesim esnaflar olmuştur. Bizler görevimize geldiğimiz ilk günden bugüne bizlerin üzerinde emeği geçen geçmiş başkanlarımdan Allah razı olsun. Ahirete göç edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olan değerli büyüklerime Allah’tan sıhhat ve sağlık diliyorum’ dedi. 

‘Tabela konumundaki Odamızı bir varlığa kavuşturduk’

Kocaman, açıklamalarının devamında, ‘Bizler önemli isimlerden aldığımız görevimize eni iyi şekilde yerine getiriyoruz. Ben emeği geçmiş tüm büyüklerimin ellerinde öpüyorum. Odamıza kazandırdığımız kurumsal kimliğimiz, vizyonsal kimliğimizle esnaflarımıza güzel hizmetlerde bulunduk. Tabela konumundaki Odamızı bir varlığa kavuşturduk. Başarılı, güler yüzlü ve liyakatlı personelimizle görevimizi yerine getirmenin huzurunu yaşadık. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne üzerimize düşen her çalışmayı yaptık, görevimiz yerine getirmenin huzurunu yaşadık.’

‘Pandemi sürecinde en hassas ve en iyi çalışmayı Esnafı Odası ortaya koymuştur’

Kocaman, ‘Kurumsal kimliğimizi ön plana koyarak tüm Resmi Dairelerle istişareleri yerine getirdik, yerine getirmeye de devam edeceğiz. Esnafımızın her daim iyi ve kötü gün dostu olduk. Mutluluğunuzu paylaştık, kötü günlerinizde sizleri asla yalnız bırakmadık. Covid-19 süresince ilçemizde ilgili Sivil Toplum Kuruluşları içerisinde en hassas ve en iyi çalışmayı koyan Esnaf Odası olmuştur. Geçen 15 aylık süre içerisinde bizler tam bir seferberlik içerisindeydik. Asla birileri gibi keyfi ve görevden kaçanlar gibi yapmadık Sorumluluğumuzu yerine getirip, sorunları ilgili mercilere ulaştırıyorduk. Bu illet hastalık yüzünden birçok ağabeyimizi kaybettik. Gece gündüz demeden esnafımızın yanlarında olduk yardımına koştuk. El verdiği koşullarda üzerimize düşen tüm görevlerimizi yerine getirdik. Kısaca başarımızın sırrını sevgi, saygı ve itibar ile yaptığımız işlerden haz ve sevda duymak olduğunu ifade etmek istiyorum’ diye konuştu.

‘Biz birilerinin söylemlerine çalışmalarımızla cevap veriyoruz’

Konuşmasına devam eden Esnaf Odası Başkanı Kocaman, ‘Sağlık alanında esnafımıza kolaylık sağladık. Özel Hastanelerle indirimli protokoller yaptık. Kan bankamız aracılığı ile yıllık 330 insanımıza çare olduk. Bu olumsuz süreçte gece gündüz demeden çalışmalarımızla esnafımıza umut olduk. Covid-19 sürecinde ‘bu Oda neredeydi?’ diyenlere bir cevap vermek istiyorum. Pandemi sürecinde ne kadar çok çalıştığımızı, Kaymakamlığımızın oluşturduğu Vefa Destek Grubu içerisinde yer alarak hasta olan kardeşlerimizin ve büyüklerimizin ilaçlarını ve eksiklerini kendilerine ulaştırdık.

‘Birileri gibi keyif yapıp caka satmadık’

Asla mücadelemizden geri durmadık. Hizmet etmek için sizler gibi evimizde değil yorgun bir halde koltuklarda yattık. Bizler yatmadık, asla caka satmadık. Göreve koşan bir anlayışla zorlu günlerimizle halkımızın yanında olarak esnafımıza destek olduk. Birileri gibi keyif yapıp caka satmadık. Bizler ayinesi iştir kişini lafa bakılmaz sözünden hareket ederek sadece işimize bakıyor boş sözlere asla bakmıyoruz. Bugün bize laf söyleyenler o gün neredeler diye soruyoruz. Bizler yıllardır cesaretimizi hayatımıza önümüze koyduk. Sözlerimizi icraata koyarak asla işlerimizi sözde bırakmayız.

‘İş yapmak yürek ister, sevgi ister, gönül ister’

Eski Sanayimizde onlarca, yüzlerce Devlet Büyüklerimizle yaptığımız istişareler sonucunda 2 yıl içerisinde esnaflarımızın işyerlerine kavuşmalarını sağladık. Esnaflarımız tüm eksiklerine rağmen tüm Marmara’ya örnek olan bir Sanayi Sitesi’nde işlerini yapmaktadır. Bu vesileyle bizleri mezbelelikten kurtaran O dönem Gölcük Belediye Başkanı olan Sayın Mehmet Ellibeş’e, İlçe Koordinatörü olan Sayın Nihat Abiş’e, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Kemal Kahraman’a, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum. Ayrıca Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ni ilçemize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’a, Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer’e ve emekleri geçen herkese teşekkür ediyorum.’

‘Odamız örnek olan bir konumdadır’

Kocaman, ‘İş yapmak yürek ister, sevgi ister, gönül ister. O da bizde var. Allah’a şükür. İşte bizim karnemiz. Görev yaptığımız süre içerisinde ben ve arkadaşlarım 1 litre mazotu arabasına alıp gezmedik. Odamızın personeline 1 kuruş borcumuz yok. Odamızın bir kuruş vergi borcu yok. Odamızın 1 kuruş SGK’ya borcu yok. Odamızın esnafa ve piyasaya bir kuruş borcu yok. Odamızın bankalara 1 kuruş kredi vs. borcu yok. Odamız örnek olan bir konumdadır. Görev yaptığımız süre içerisinde kimseye veremeyeceğimiz bir sorumluluğumuz yoktur. Yaptığımız işler ve emanetlerimiz yüzümüz ve kalbimiz aktır elhamdüllilah. Emanete asla hıyanet etmeyen çalışkan ve üretken kadrolarımızla esnaflarımız her daim hizmetindeyiz. İçimizdeki hizmet esnafımızla liyakatlı kadrolarımızla ne dediysek yaptık. Yine biz yapıyoruz diyoruz. Biz dürüst çalışkanlığımızla bulunduğumuz yerin hakimi değiliz diyoruz. Karıncalar gibi çalışmaya devam edeceğiz diyoruz. İlk günkü aşk ve heyecanla siz bize inanın biz yolumuzda gideceğiz diyoruz. Hep birlikte yeni hedeflere koşacağız. Biz çalışacağız diyorum. Sizlere tertemiz ellerimi uzatıyorum. Bu eller asla kire ulaşmadı. İhanete asla ortak olmadı. İki adaylı gireceğimiz kongremize aday olacağımızı arkadaşımıza başarılar diliyor, kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Sizleri asla mahcup etmeyeceğimize inanın. Allah nasip ederse çalışkanlığımızla üretkenliğimiz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Son sözüm onur ve gururla siz esnaflarımıza hizmet edeceğimiz çalışmalarımızla 15 Ocak’ta yapılacak Kongremizde tekrar adayız’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Haber: Arif ÖZTOK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.