DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Yaralı su tavuğu Ormanya’da tedavi ediliyor

Yaralı su tavuğu Ormanya’da tedavi ediliyor

Büyükşehir zabıta ekipleri tarafından İzmit’te yaralı halde bulunan su tavuğu Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi ediliyor

Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, yaralı hayvanlara derman olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İzmit ilçesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerince bulunan yaralı su tavuğunun tedavisine başlandı.

YARALI HALDE BULUNDU

Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine tedavi için getirilen su tavuğu, veteriner hekimlere emanet edildi. Kontrol edilen su tavuğunun 190 gr olduğu tespit edildi. Az beslenme sebebi ile güçten düştüğü belirlenen su tavuğuna uygun yem rasyonu hazırlandı.

VİTAMİN VE MİNERAL TAKVİYESİ

Dinlenmesi için rehabilitasyon bölümüne alınan su tavuğunun beslenmesine ek olarak vitamin ve mineral takviyesi de yapıldı. Gücünü toplayana kadar Ormanya’da misafir olacak su tavuğu tedavisinin ardından doğal yaşam alanına salınacak.

SU TAVUĞU

Tüm dünyada yayılış gösterirler. Kıyılar, bataklık ve sulak alanlar yaşam alanlarıdır. Omnivor olarak beslenirler. Genellikle akşam karanlığında ve gece aktiftirler. Ayakları yüzücü tiptedir. Kanatlar kısa ve yuvarlaktır. Genelde iyi uçamayan kuşlar olmakla beraber, hiç uçamayan türleri de vardır. Sulak ve bataklık yerlerde kolay yürüyebilirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.