DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Yarın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ENGELSİZ BİR DÜNYA

Yarın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü

ENGELSİZ BİR DÜNYA

 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yapılacak çeşitli etkinliklerle engellilerimizin istekleri yaşadıkları zorluklar konusunda farkındalık yaratılacak. Gölcük Engelliler Derneği bugün Coronavirüs nedeniyle dışarıda bir etkinlik yapmayacak. Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde günün anlam ve önemine ilişkin bir etkinlik yapılacak.

Herhangi Bir Aralık’ta Değil Her Zaman Yanınızdayız

Yarın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Engelliler sadece bir günde değil her gün hatırlanmak istiyor.  “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan edilen 3 Aralık, o gün itibariyle tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacı ile belirlenmiş bir gün. Uluslararası Engelliler Günü 1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 47/3 sayılı kararı ile ilan edildi. Toplumun ve toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalık arttırmayı amaçlamaktadır. 

Bat,Bir Gün Değil, Her Gün Varız’

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü, her sene coşku ile bir araya geldiğimiz, ayrı ayrı etkinlikler yaptığımız, dünya genelinde yapılan bir gün. Ben bu vesile ile Gölcük’te yaşayan ve Türkiye genelindeki bütün engelli bireylerimizin yanlarında olduğumu belirtmek istiyorum. Normalde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, tek bir gün hatırlanmak, anılmak istemiyoruz. Bizim için her gün 3 Aralık. Tabii biz bunu Gölcük’te en az seviyeye indirebildik. Bugün biz engelliyiz ama herkesin, bir engelli adayı olduğunu da unutmaması gerekiyor. Allah’a şükürler olsun ki Gölcük’te biz, bütün isteklerimizi gerçekleştiren, bütün zorluklarımızı aşmamıza vesile olan bir Kaymakam ve Belediye Başkanına sahibiz. Tabii bu bütün ilçeler için geçerli değil. Engelli bireylerimizin istedikleri tek şey, normal vatandaşlarımız gibi kendilerine saygı gösterilmesidir. Biz nasıl normal vatandaşımıza saygı gösteriyorsak onlardan da aynı şekilde bizlere saygı göstermelerini rica ediyorum” dedi.

“Gölcük’te yaşayan engelli bireylerimiz, her zaman ayrıcalıklı ve şanslıdır”

Sözlerine devam eden Başkan bat, “Pandemi sürecinde Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’miz, tüm hafta boyunca mesai saatleri içinde, evlerinden çıkmayan bütün engelli vatandaşlarımızın hizmetine koşmuştur. Koşmaya da devam edecektir. Bugün Türkiye’de 81 vilayetin hemen hemen 60’ında olmayan bir engelsiz yaşam merkezi, güzel kentimiz Gölcük’te, merkez konumda bulunmaktadır. Ben her zaman söylüyorum; Gölcük’te yaşayan engelli bireylerimiz, her zaman ayrıcalıklı ve şanslıdır. Çünkü Gölcük, yaptığı çalışmalarla engelleri ortadan kaldırma bakımından çok önde bulunuyor. Engelsiz bir Gölcük için çalışmalarımıza tüm hızımızla devam edeceğiz. Allah nasip ederse 2022 yılında Dünya Engelliler Günü’nde, hastalığın def edildiği nice etkinliklerde, nice çalışmalarda hep birlikte oluruz. Yine bugünlerde coşku ile hep beraber olmak dileğiyle tüm engelli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtiyor, hepsini gözlerinden öpüyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.