DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

1-31 Ocak Rahim Ağzı (SERVİKS) Kanseri Farkındalık Ayında Hastanede STAND AÇILDI

1-31 Ocak Rahim Ağzı (SERVİKS) Kanseri Farkındalık Ayında Hastanede

STAND AÇILDI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde 1-31 Ocak Rahim Ağzı (SEVİİKS) Kanseri Farkındalık Ayında hastanede stant açıldı.

Önlenebilen bir hastalık

Rahim ağzı kanseri hakkında bilgilendirmede bulunan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yetkilileri,’Rahim ağzı kanseri, dünyada kadınlarda meme kanseri ve kalın bağırsak kanserinden sonra üçüncü sıklıkta görülürken ülkemizde onuncu sıradadır. Rahim ağzı kanseri nedeni tamamen aydınlatılmış ve önlenebilen tek kanserdir. Ülkemizde ulusal kanser tarama standartlarına göre 30-65 yaş grubundaki her kadın 5 yılda bir HPV testi ile taranmakta, pozitif çıkan olgular Pap smear ile tekrar değerlendirilmektedir.’

‘Bu işlemi KETEM Merkezlerinde yapabilirsiniz’

Açıklamanın devamında, ‘Pap smear testi dökülen rahim ağzı hücrelerin toplanıp incelenmesi esasına dayanan bir testtir. HPV testi ve smear alınması son derece basit ve ağrısız işlemlerdir. Bu işlemi KETEM merkezlerinde kolaylıkla yapabilirsiniz. İlçemizde KETEM Değirmendere Aile Sağlığı Merkezinin 2. katındadır.Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Kanser Kayıt Hemşiresi Gülay Karataş ve stajer öğrencileri A Blok Poliklinikler girişinde açtığı stantla bu farkındalığa katkıda bulundu. Ziyaretçilere bilgilendirmeler yapılarak, kontrollerini yaptırmaları için 30-65 yaş arasındaki kadınlar KETEM’e yönlendirildi ve broşürler dağıtıldı.

Acar, ‘Yılda bir kez çok kısa bir vakit ayırarak kendinizi koruyabilirsiniz’

Bu konuyla ilgili olarak Hastane Başhekimi Uz. Dr. Sertan Acar; “Yılda bir kez çok kısa bir vakit ayırarak bu tehlikeden kendinizi koruyabilir, erken tanı ve tedavi sayesinde bu kanserden korunabilirsiniz” dedi. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi bütün kadınlara sağlıklı ve uzun bir hayat diliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.