• BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,45% 0,22
  • EURO

    34,63% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2388,41% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

2022 yılının ilk Belediye Meclis Toplantısı yapıldı SEZER, ‘DÖNÜŞÜM SADECE MERKEZDE OLACAK’

Değirmendere 4.01.2022 13:55:29 0
2022 yılının ilk Belediye Meclis Toplantısı yapıldı SEZER, ‘DÖNÜŞÜM SADECE MERKEZDE OLACAK’

2022 yılının ilk Belediye Meclis Toplantısı yapıldı

SEZER, ‘DÖNÜŞÜM SADECE MERKEZDE OLACAK’

Gölcük Belediye Meclis Toplantısı’nın Ocak ayı ayağı bugün Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda Ali Yıldırım Sezer başkanlığında gerçekleştirildi. Gölcük’te Kentsel Dönüşüm Projesinde gelinen nokta hakkında bilgi veren Başkan Sezer, Kentsel Dönüşümün sadece merkezde olacağını ifade etti.

Bu ay ki Belediye Meclis Toplantısının gündem maddelerinde; Denetim Komisyonu Seçimleri, Sözleşmeli Personel Çalıştırılması, Sözleşmeli Personel Ücret Tespiti, 5620 sayılı Kanuna göre geçici işçi vizeleri,  5620 sayılı Kanun gereği mevsimli işçi vizeleri, Filistin Nablus Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisi kurulması. Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Havuzu Protokolünün yenilenmesi. Gölcük Belediyesi’nin maliki olduğu; Kocaeli, Çayırova, Şekerpınar 2, 410 ada 43 parsel ve Kocaeli, Gölcük, Saraylı, 172 ada 14 parsel nolu taşınmazların satışı. Hisareyn Mahallesi, G23c.08a.1d- a1c- a4.a- a.4b paftalarında kalan 566 Ada, 1 ve 2 nolu parsellerin 1/1000 ölçekli Uygulama Plan Değişikliği teklifi. İhsaniye Mahallesi, 321 Ada, 1 nolu parselin 1/1000 ölçekli Uygulama Plan Değişikliği teklifi yer aldı.

Gündem maddeleri değerlendirildi

Gündemin ilk maddesi olan Denetim Komisyonu Seçimleri yapıldı. Gizli oylama yapılan maddede, Muhammet Turan, Mustafa Alkan, Kürşat Çakıroğlu, Türkan Çimen ve Murat Ağacan Komisyona seçilen üyeler oldu.

Gündemin ikinci maddesi olan Sözleşmeli Personel çalıştırılması maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesi olan Sözleşmeli Personel ücret tespiti yapıldı ve üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesi olan 5620 sayılı Kanuna göre geçici işçi vizeleri maddesi değerlendirildi. 4 kişinin geçici vizeleri üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesi olan 5620 sayılı Kanun gereği mevsimlik işçi vizeleri konusu da oybirliği ile kabul edildi. Başkan Sezer, 85 işçi alma hakkına sahip olduklarını belirtti.

Gündemin altıncı maddesi olan Filistin Nablus Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisi kurulması konusu oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin yedinci maddesi olan Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Yüzme Havuzu Protokolünün yenilenmesi maddesi CHP Meclis Üyelerinin itirazları sonucu komisyona havale edildi.

Gündemin sekizinci maddesi olan Belediyemizin maliki olduğu; Kocaeli, Çayırova, Şekerpınar 2, 410 ada 43 parsel ve Kocaeli, Gölcük, Saraylı, 172 ada 14 parsel nolu taşınmazların satışı Başkan Sezer’e yetki verilmesi oy birliği ile,

Gündemin dokuzuncu maddesi Hisareyn Mahallesi, G23c.08a.1d- a1c- a4.a- a.4b paftalarında kalan 566 Ada, 1 ve 2 nolu parsellerin 1/1000 ölçekli Uygulama Plan Değişikliği teklifi İmar Komisyonuna Havale edildi.  

Gündemin son maddesi olan onuncu madde, İhsaniye Mahallesi, 321 Ada, 1 nolu parselin 1/1000 ölçekli Uygulama Plan Değişikliği teklifi konusu da ilgili komisyona havale edildi.

Değirmendere’de o çalışma yeniden gözden geçirilecek

Dilek ve Temenniler kısmında özellikle Muhalefet Grubunun önergeleriyle Değirmendere Başkomutan Caddesi ve Çınarlık Meydanı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni trafik düzenlemesi gündeme getirildi. Büyükşehir’den yapılan çalışmanın yeniden gözden geçirildiği Başkan Sezer tarafından açıklandı. Ayrıca Değirmendere Çınarlık Meydanında bulunan hasar gören Ahşap Heykellerle ilgili sorulan soru önergesine Başkan Sezer ve belediyenin ilgili birimleri hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle ahşap heykellere bakım yapılmadığını, havaların düzeldiğinde bakımların başlayacağını söyledi.

 Sezer, ‘Dönüşüm ile ilgili gelişme olduğunda kamuoyunu bilgilendireceğiz’

Başkan Sezer, Belediye Meclis Toplantısı’nda Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında, önemli açıklamalarda bulundu. Sezer, yaptığı açıklamada şunları ifade etti: ‘İzmit’e yayınlanan o haberi tam okuyamadım ama Kentsel Dönüşümde ilgili Bakanlığımız ile görüşmeler devam ediyor. Bugüne kadar Kentsel Dönüşüm kapsamında 90 binanın yıkımını gerçekleştirdik.  Kentsel Dönüşümle alakalı 30 dan fazla görüşme yapıldı. Daha önce geçen süreçle alakalı açıklama yapmıştık. Konuyla alakalı olarak kentsel dönüşüm altyapı ve kentsel dönüşüm genel müdürlüğü bu konuyla alakalı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu işle yetkili olan Genel Müdürlük Alt Yapı Genel Müdürlüğüdür. Alt Yapı Genel Müdürlüğü Kentsel Dönüşümle alakalı bu binaların yapılmasıyla ilgili TOKİ’ye ayrı bir yazı yazdı. TOKİ Başkanlarına yazı yazdı. Yazılan yazıda burayla alakalı konutların yapılması talimatını verdi. Bunun talimatını meclis toplantımızda daha önce söyledim. Bizim yapacağımız proje de tamamlandı. O esnada TOKİ’ye talimat verildiğinde bir de bunun uygulama projesini kim çizecek konusu hakkında da bilgi vermiştim. Kentsel Dönüşüm hakkında Dumlupınar yazılmış, bu bölge dönüşüm alanında yok. Merkez Mahallesi’nin dışında kentsel dönüşüm yok. Sadece riskli olan yerler ve kentsel dönüşüm yapılacak yer Merkez Mahallesi. Benim şahsi kanaatim Büyükşehir Plan notlarıyla alakalı bir çalışma var. Gölcük’te Denizevlerde ve Sanayi de güzel bir dönüşüm yapılmıştır. Orada bulunan riskli binalar yıkıldı. Merkez dışında bir dönüşüm yok. Çalışma sadece burada olacak. Biz bunu sadece kendi paramızla yapmayacağız. Biz bunu iki etapla yapacağız. Birinci etabın zararı çok büyük. Bu zararlarında finanse edilmesi gerekiyor. Bununla alakalı biz oraya gittiğimizde Bakanımıza bu durumu 10-15 dakika izah ettim.  Netice itibariyle bunun finanse edilmesine kaldı iş. Bunun finanse edilmesi yapılması da Bakanlığın karşılaması ile birlikte Büyükşehir Başkanımız da zararı ben karşılarım dedi. Neden Kamuoyuna bir açıklama yapmadık. Orada yaptığımız toplantı bizim dışımızda devam eden bir toplantıydı ve üst düzey bürokratların bulunduğu toplantıydı. Bunu şu şekilde finanse ederiz dedikten sonra bunun bir protokole bağlanması gerekir. Vatandaş dönüşümün ne zaman yapılacağını bekliyor. Ne kadar sürecek bunlar merak ediliyor. Bunlarla ilgili süreç Büyükşehir Belediyesi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında bir protokol imzalanması gerekecek. Bu konuyla alakalı bizlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bir görüşme yaptık. Bu konuyla ilgili bir gelişme olduğu zaman kamuoyuna mutlaka bir bilgilendirme yapılacak’ dedi.

Haber: Serap DURUKAN


KÖRFEZ BALIK KAYNIYOR AMATÖRLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

BAŞKAN SEZER DOĞRU HAMLELER YAPIYOR...

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramını Anıtpark’ta kutladı HAYATINI KAYBEDEN 36 CAN İÇİN KARANFİL BIRAKTILAR

ŞEHİT RIDVAN GÜRSOY MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

ÖZSOY “İNSANCA YAŞAM İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

VALİ YAVUZ: "1 MAYIS YÜRÜYÜŞLERİNİ GAMER'DEN TAKİP EDİYORUZ"

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Kur'an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının Finalistlerine Ödülleri Verildi

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Emekli Astsubaylar, Muhtar Seçilen meslektaşlarını ziyaret etti

Büyükakın, ‘İşbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz’

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı’ndan Başkan Sezer’e HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

“Bir Patent Fikrim Var” Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Necati Çelik Personeline önemli eğitim

Büyükşehir Koroları baharı şarkı ve türkülerle karşılayacak

Kocaeli Milletvekillerinden Başkan Özlü’ye Ziyaret

Büyükakın, ‘Ülkemizin yapıtaşları emekçilerimizdir’

Barbaros Hayrettin Caddesi’nde hasarlı parke taşları onarıldı VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR ETTİ

17 Mezarlıkta taş duvar ve tel çit yapılıyor

KO-MEK İlçe Sergileri Baharın Gelişini EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİYLE KARŞILAYACAK

Anıtpark günün her saati vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor

Kocaelilileri bu yaz pırıl pırıl sahiller bekliyor

İzmit Belediyesi, Üniversiteli Gençleri DOĞAYLA BULUŞTURDU

Gölcükspor son iki hafta maçlarından 6 puan hedefliyor

Bugün vefat edenler

Şüphe Üzerine Durdurulan Tır'da KAÇAK TÜTÜN ELE GEÇİRİLDİ!

İZMİT SAHİLİNDEKİ 'ZORBALAR' YAPAN İKİ ŞAHİS GÖZ ALTINA ALINDI

5 yıl 6 ay hapis cezası ile aranan T.D. düzenlenen operasyonla yakalandı

ÇALDIĞI MİNİBÜS İLE YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI

GAZETEMİZİN BUGÜNKÜ BİRİNCİ SAYFASI

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘DÜZENLEMENİN ACİLEN YAPILMASI GEREKİYOR’

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16