DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kentsel Dönüşümde Belediye Meclisi

BAŞKAN SEZER’E YETKİ VERDİ

Gölcük Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantısını bugün Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda Gölcük Merkez Mahallesi’nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Riskli Alanı değerlendirilerek, projede gelinen son nokta hakkında bilgilendirme yapıldı. Belediye Meclis Üyeleri Başkan Sezer’e Kentsel Dönüşüm konusunda yetki verdi. Başkan Sezer yaptığı açıklamada, ‘Bu proje Gölcük’te ilk, Türkiye’ye örnek olacak’ diye konuştu.

‘Gölcük’te bir ilk Türkiye’ye örnek proje’

Kentsel Dönüşüm Projesi’nin başlaması için Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’e Meclis Üyeleri tarafından yetki verildi. Kentsel Dönüşüm Projesi’nde gelinen nokta konusunda açıklama yapan Başkan Sezer, Gölcük’te yapılacak dönüşümün bir ilk olduğunu ifade ederek, ‘Türkiye’ye örnek proje olacak’ dedi.

‘Proje iki etaptan oluşacak’

Başkan Sezer, gelinen son nokta konusunda şunları dile getirdi: ‘Öncelikle Gölcük’ümüzü hak ettiği yere taşımak için Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarımızı hızlandırmış durumdayız. Gölcük Merkez Mahallesi’nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm ile Gölcük’te bir ilki, Türkiye’ye de örnek projeyi başlatacağız. Bu süreçte vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza kira desteği verilecek. Proje iki etaptan oluşacak. D-130 Karayolu tarafı 1. Etap olacak. 2. Etap daha çok işyeri ağırlıklı olacak. Aynı anda yıkım olmayacak. 2. Etapta şu anda 9 Daire bulunduğu için 2. Etap işyeri ağırlıklı olacak. Yeterli işyeri olmadığı için sıkıntı yaşanacağını biliyoruz. Gölcük Esnaf Odası’nın Sanayi bölgesinde geçici işyeri teklifini de değerlendiriyoruz.’

Zararın 75 milyonunu Büyükşehir, 75 milyonunu Bakanlık karşılayacak

Sezer, açıklamalarının devamında, ‘Geçici işyerinden yararlananlar kira desteği almayacak. Kira desteği işyeri sahiplerine yapılacak. Kiracılara taşınma masrafı için destek olunacak. Projenin en önemli kısmı ise alt tarafında yaklaşık 1000 araçlık otopark olacak olması.

Hiçbir kentsel dönüşümde % 100 dönüşüm söz konusu değildir. Bu nedenle  hak sahiplerine yüzde yüz değişim yapılmayacak.  Bu tür kentsel dönüşüm projelerinde hak sahiplerine %50 oranında değişim yapılır. tabi bu projenin en önemli kısmı yıkım ve hafriyat kısmı olacak.  Başkanımız bize bu orandan daha fazla destek verileceğini söyledi. Zararın 75 milyonu Büyükşehir Belediyemizden, 75 milyonu Bakanlık’tan karşılanacak. Hayal edilen Gölcük’ü gerçek yapmak için hepimiz yoğun çalışmalar sürdürüyoruz. Proje içinde araç trafiği olmayacak. Sadece 1. Etep ile 2. Etap arasında oluşturulacak olan yeni bir caddede  trafik olacak. 1. Etep projenin altı 1000 araçlık otopark olacak. 2. Etap bölümünün yine alt kısmında otopark olacak. Şunu yeniden belirtmek istiyorum sadece işyeri ve daire sahipleri Dönüşümde hak sahibi olacak. Sanayide olduğu gibi kiracıların işyeri ya da daire alma hakkı olmayacak’ dedi.

‘Projenin bütçesi ihale sonrasında belli olacak’

Projenin tahmini bütçesi hakkında sorulan soruya cevap veren Başkan Sezer, bütçesinin yapılacak ihale sonrasında belli olacağını dile getirdi. Protokol imzalanacak projeyi hazırlayacak, anlaşmalar sağlanacak. Ondan sonra ilk kazma vurulacak. Fakat şunu söyleyeyim ki süreci en hızlı şekilde tutup, dönüşüme bir an önce başlayacağız. Bazı işyeri ve Daire sahipleri ne yazık ki itirazları var. Bu da süreci uzatan ana etkenlerden biri. Proje ancak tüm devirleri aldıktan sonra başlayabilir’ denildi. Başkan Sezer’e konuşmasının ardından Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda yetki verildi.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.