DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

‘Daha Güçlü Türkiye İçin Yatırım Yapmaya, İstihdama, Üretime, İhracata devam edeceğiz’

Vali Seddar Yavuz, Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Kocaeli Şubesi’ne bağışta bulunarak katkı veren kuruluşların temsilcileriyle bir araya geldi.

Polisevi Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra,Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, Organize Sanayi Bölgelerinin temsilcileri, sanayiciler ile Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Kocaeli Şubesine bağışta bulunarak katkı veren kuruluşların temsilcileri katıldı.

Kamu özel sektör işbirliği projesi sonucu Emniyet Müdürlüğüne kazandırılan 70 aracın tanıtım filminin sunulması ile başlayan program İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın konuşmaları ile devam etti.

İş dünyasına teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz ise yaptığı konuşmalarında; “Öncelikle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bilim, sanayi ve teknoloji şehri olarak 2021 yılında pandemi koşullarına rağmen üretim, istihdam ve ihracatta şehrimizin ve ülkemizin göstermiş olduğu bu başarılı performansta emeği geçen siz değerli iş insanlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Bu sayede özellikle dış ticaret hacmimizdeki açık her geçen gün daha iyi bir noktaya evrilecek ve sizler ürettikçe de daha güçlü Türkiye’ye hep beraber ulaşacağız. Sizlere, iş insanlarımıza, sanayicilerimize güveniyoruz ve her fırsatta da devletimizin, sizlerin yanında olduğunu da memnuniyetle görüyoruz. ‘

‘Emniyet, Asayiş, Can ve Mal Emniyetinin Sağlanması Devletin En Önemli Vazifelerindendir’

Sağlık hizmetleri nasıl en iyi şekilde veriliyorsa emniyet hizmetlerinin de en iyi şekilde verilmesi gerektiğini belirten Vali Yavuz; Bu şehir gerçekten Türkiye’nin gözbebeği bir şehir. Öncelikle kendi kıymetimizi, değerimizi bilmeli ve olumsuzluklara değil, daha çok başarıya, olumlu alanlara konsantre olmalı ve kendimizi kutsamalıyız. Çünkü kendisini beğenmeyen, kendi değerini yeterince bilemeyen şehirlerin bir başarı hikayesi yazması çok kolay değildir. Emniyet, asayiş, can ve mal emniyetinin sağlanması, devletin en önemli ve asli vazifelerindendir. Bunların yokluğu; su ve hava gibidir, çok çabuk kendini gösterir. Dolayısıyla sağlık hizmetini nasıl çok iyi vermek zorundaysak, emniyet hizmetlerini de en az onun kadar hatta ondan daha iyi vermek zorundayız. Nitekim Türkiye Cumhuriyeti Devleti başta Hendek-Çukur, 15 Temmuz gibi birçok sınama ve denemelerden geçti ve bunların hepsini başarı ile def etti.

‘Önleyici Tedbirlerle Azaltılabilecek Suçlar Konusunda Daha Fazla Konsantreyiz’

Her suç türünü sıfırlamanın mümkün olmadığını belirten Vali Yavuz;’Şehrimizde sizlerin kazanması, güvenli bir ortamda üretim yapması elbette emniyet ve asayiş hizmetlerinin kusursuz verilmesinden geçiyor. Her suç türünü sıfırlamak mümkün değil. Ama önleyici tedbirlerle azaltılabilecek suçlar konusunda daha fazla konsantreyiz. Özellikle emniyet ve jandarma teşkilatımız bu konuda oldukça fedakarca çalışma yapıyor ve başarılı bir performans ortaya koyuyor. Başta güvenlik hizmetleri olmak üzere ilimizi ilgilendiren pek çok alanda ciddi katkıları olan Büyükşehir Belediyemizin; bina temini, projelere verdiği destek ve  teçhizatlar konusunda gerçekten emniyet hizmetlerinin daha iyi bir hale gelmesi konusundaki büyük emeklerine bizzat şahidiz. Sizler de taşın altına elinizi koydunuz ve gönlünüzden geçtiği kadar yardım ettiniz. 70 tane aracı emniyet hizmetlerine kazandırdık. Bu güzel davranış elbette takdire şayan. Diğer iller ve insanlarada örnek teşkil edecek güzel bir faaliyet. Dolayısıyla sizleri gönülden tebrikediyorum. Kazancınız bol olsun, hayırlı işler, hayırlı kazançlar temenni ediyorum.’

‘Hükümetimiz, Yenilenebilir Enerjiye Çok Büyük Önem Veriyor, Yatırım Yapıyor’

Doğalgazdan elektik üreten bir ülke olduğumuzu belirten Vali Yavuz;’Özellikle Doğalgaz konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Ama şunu bilmeniz gerekirki dışa bağımlı olduğunuz sürece bu tür riskler hep vardır. Oyüzden hükümetimiz yenilenebilir enerjiye çok büyük önem veriyor ve önemli yatırımlar yapıyor. Çünkü biz aynı zaman da doğalgazdan elektrik üreten bir ülkeyiz. Karadeniz doğalgazının ne kadar kıymetli bir şey olduğunu sanırım İran’ın gaz kesintisinden sonra biraz daha iyi kavradık. Önümüz açık, yatırım yapmaya, istihdama, üretime, ihracata devam edelim. Çünkü bu ülkenin daha da güçlenmesi ve kalkınması için başka bir yol ve yöntem yok.’

‘Birlik ve Beraberliğimiz Daim Olsun’

‘Kocaeli’de; Üniversitelerinden Sanayicisine, güvenliğinden sağlığına, belediyesinden adliyesine kısacası bütün kurum ve kuruluşlar arasında gerçekten çok güzel bir uyum var. Bu uyum sayesinde Kocaeli’nin yarınları bu günlerden çok daha güzel olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle emniyet ve asayiş hizmetlerinin en iyi şekilde verilmesi konusunda büyük çaba sarf eden İl Emniyet Müdürümüze, İl Jandarma Komutanımıza, güvenlik teşkilatlarımızın değerli mensuplarına ve herdaim yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız ile siz değerli iş insanlarımıza teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun ki yolumuza daha emin adımlarla ilerleyelim.”diyen Vali Yavuz herkese teşekkür etti.

Programın devamında Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Kocaeli Şubesine bağışta bulunup, katkı sunan sanayi kuruluşlarının temsilcileri ve iş insanlarına teşekkür belgesi ve plaket vererek, günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.