DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Esnaf Kefalet Kooperatifi esnafa can suyu olmaya devam ediyor 2021 YILINDA 308 ESNAFA 20 MİLYON KREDİ

Esnaf Kefalet Kooperatifi esnafa can suyu olmaya devam ediyor

2021 YILINDA 308 ESNAFA 20 MİLYON KREDİ

Gölcük Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada 2021 yılında Gölcük’lü esnaflara ne kadar kredi verdiklerini açıkladı. 2021 yılında 308 esnafa 20 Milyon kredi verdiklerini ifade eden  Başkan Mısırlıoğlu, ‘Esnafımıza can suyu olmaya devam ediyoruz’ dedi.    

“Pandemi esnafımızı derinden etkiledi”

Başkan Mısırlıoğlu 2021 yılını ve imkan sağladıkları krediler konusunda yaptığı açıklamada, “Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi  olarak önceki yıllarda olduğu gibi 2021 yılında da esnafımızın yanında olmaya devam ettik. Özellikle 2020 yılı Mart ayından beri içinde bulunduğumuz Covid-19 Pandemisi esnafımızı derinden etkiledi. Sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamaların olduğu günlerde işyerlerini açamayan esnafımız oldukça zor bir dönem geçirdi. Bu süreçte en çok etkilenen kısım olan esnafımıza bizlerde uygun ödeme imkanı ve düşük faizli krediler ile destek olmaya çalıştık. Bu bağlamda  2020 yılında  606 esnafa toplamda 9 milyon 100 Bin kredi vermiştik. Bu rakam 2021 yılında ise 308 esnafa toplamda 20 milyon kredi vermiş olduk” dedi.

“Faiz oranlarının düşmesini ümit ediyoruz”

Yeni yılda faiz miktarlarının düşmesini ümit ettiklerini ifade eden Başkan Mısırlıoğlu, “2021 yılı içinde imkanlarımız dahilinde kredi çekmeye uygun olan esnaflarımıza kredilerini vererek destek olmaya devam ettik. 2021 yılı içinde faiz oranlarımızda bir değişiklik oldu ve % 8,5 olan faiz oranımız % 9,5’e yükseltildi. Yeni yılda esnafımız kadar bizlerde kredi faiz oranlarının düşürülmesini bekliyoruz. Genel merkezimizden gelecek olan güzel haber ile esnafımıza daha çok cansuyu olmak istiyoruz. Dileriz 2022 yılı içinde kredi faiz oranları makul bir sevide düşürülür” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.