DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası 19. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi NECMİ KOCAMAN YOLA “DEVAM” DEDİ

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası 19. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi

NECMİ KOCAMAN YOLA  “DEVAM” DEDİ

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası 19. Olağan Kongresi, bugün Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Necmi Kocaman ve Başkan Adayı Tuncay Yıldız’ın aday olduğu ve oldukça çekişmeli geçen kongrede başkanlığı, 610 oy ile Mevcut Başkan Necmi Kocaman yeniden kazanarak güven tazeledi

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası 19. Olağan Kongresi bugün Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda düzenlendi. Kongreye mevcut Başkan Necmi Kocaman ve Başkan Adayı Tuncay Yıldız kıyasıya yarışırken kongrede Mevcut başkan Necmi Kocaman 610 oyla yeniden Başkan seçildi. Kongrede Tuncay Yıldız ise 536 oy aldı.

Katılım oldukça yoğun oldu

Gerçekleştirilen kongreye Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen ve yönetimi, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tarık Karayel, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı İsmet İşeri, CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel ve yönetimi, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı ve yönetimi, İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Av. Ece Kaya, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Özsoy ve yönetimi, Yeniden Refah Partisi Gölcük İlçe Başkanı Mustafa Bayazıt ve yönetimi, Kocaeli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş ilçemizdeki dernek ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, her iki başkan adayının yönetim kurulu adayları, aileleri ve sevenleri ile çok sayıda esnaf katılım gösterdi.

Divan Başkanı Kocaeli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş oldu

Gerçekleştirilen kongre öncesinde Gölcük Kongre Sarayı önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Salona girişler  polis ekiplerinin yapmış oldukları kontrolün ardından gerçekleştirildi. Yüzlerce esnafın katılım gösterdiği kongrede ilk olarak divan kurulu seçimi gerçekleştirildi. Divan kurulu başkanlığına Kocaeli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, üyeliklerine ise Kemal Erol, Nuray Cömert, Vahit Karakaya ve Ahmet Gülkum, oy birliği ile seçildi.

Raporlar oy birliğiyle kabul edildi

Kongrede ilk olarak faaliyet raporu, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Seyhan Sirmen tarafından okundu. Söz konusu rapor, oy birliği ile kabul edildi. Ardından odanın denetim kurulu raporu okundu. Bu rapor, oy birliği ile kabul edildi. Son olarak hesap raporları okundu ve bu rapor da oy birliği ile kabul edildi. Gündemin devamında tahmini bütçe okundu.

Sezer, “Esnaf ve sanatkar dediğimiz zaman kentin ana dinamiğini söylüyoruz”

Kongrede ilk konuşmayı Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer gerçekleştirdi. Başkan Sezer konuşmasında, “  Buraya gelirken şunu düşündüm. Demokrasi çok güzel bir şey. Demokrasinin değerini bilmemiz lazım. Gelişmesi için de sivil toplum kuruluşları olmazsa olmazdır. Özellikle esnaf ve sanatkarlarımızın bir araya gelerek sorunların giderilmesi yönünde önemli faaliyetler yürüttüklerini biliyoruz. Baktığımız zaman 2020 senesinden bu yana yaşadığımız pandemi süreci var. Bu süreçte sıkıntılar yaşadık. En ağır yükü de esnaf ve sanatkarlarımız olarak siz yaşadınız. Ben özellikle bu dönemde kurallara uyma noktasında ve pandemi ile mücadelede gösterdiğiniz gayret ve desteklerden ötürü her birinize teşekkür ediyorum. Sizin destek ve gayretlerinizle kentin tekrar ayağa kalkması, başarı ile kentin kendine gelebilmesi mümkün oluyor. Esnaf ve sanatkar dediğimiz zaman kentin ana dinamiğini söylüyoruz. Ben bu kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyor, her bir üyeye ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Seçilecek olan başkan adayına da bundan sonraki dönemde başarılar diliyorum” dedi.

“Ekibimizde tüm esnaf ve sanatkar gruplarından temsilcilerimiz var”

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Tuncay Yıldız, yaptığı konuşmada “Bu güzel günde işlerinizden vakit ayırarak artık Gölcük’te değişim zamanı diyerek salonumuza teşrif eden sizleri saygı, sevgi ve muhabbet ile selamlıyorum. Bizler esnafız, bizlerin zamanı değerli. Şu anda birçoğumuz acaba müşteri geldi mi, dükkanda durum ne, Pazartesi çekim, senedim, ödemem ne olacak diye düşünerek buradayız. Bu yüzden kıymetli zamanınızı fazla almayacağım. Biz değişim ekibi olarak yıllardır vergisini ödemiş, alın teri dökmüş, evine helal rızık getirmek için uğraşan insanlarız. Bizler ay sonu kira ödemenin, sigorta, stopaj, gelir vergisi ödemenin, hatta yeri geldiğinde ödeyememenin ne olduğunu bilen ve yaşayan aktif bir ekibiz. Ekibimizde tüm esnaf ve sanatkar gruplarından temsilcilerimiz var. Her zorluğa göğüs geren, çalışarak zorlukları yenen ve esnafımızın tüm dertlerini, çözümlerini bizzat işimizin başında düşünerek dertlenen insanlarız. Bunun yanında on seneyi aşkın zamanda oda yönetim kurulu üyeliğimde edindiğim tecrübelerim de bizlere yol aydınlığı olacaktır.

“Her yerde gücümüzü kullanarak esnafımızın her türlü sorununu çözmek için çalışmak istiyoruz”

Sözlerine devam eden Yıldız, “Geçmiş dönemde odamıza kurumsal bir kimlik kazandırma mücadelemizde başarılı olduk. Birçok başarılı çalışmaya birlikte imza attık. Bugüne kadar esnafımız için çalışan, emek veren herkese gönülden teşekkür ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada yaptığımız istişarelerle Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın artık kurumsal kimliğinin üstüne çıkma vaktinin geldiğini gördük. Sadece kaliteli bir bina ile sosyal medyada süslü birkaç demeç ile değil, gerçekten sorunların çözümü için çalışma vakti geldiğini gördük. İki binin üstünde üyemizin yararına olacak her şeyde ve her yerde gücümüzü kullanarak esnafımızın her türlü sorununu çözmek için çalışmak istiyoruz. Yapmak istediklerimizi uzun uzun anlatmaya gerek görmüyorum. Bizler birçoğunuzu bizzat ziyaret ederek anlattık, konuştuk, dertleştik. Değişim ekibi olarak bizler, oy pusula rengimizi mavi olarak belirledik. Hepiniz bilirsiniz ki mavi, barışın ve huzurun rengidir. Seçim çalışmasına başladığımız günden beri bölücülük yapmadık, karalama veya iftira atmadık, kötü bir söz söylemedik. Her ne kadar bizler hakkında konuşulsa da, çeşitli iftiralar atılsa da esnaflık düsturumuz gereği hepsini sineye çektik ve bırakın cevap vermeyi, ufacık bir imada bile bulunmadık.

“Tüm koltuklar insana hizmet için var”

Yıldız son olarak yaptığı konuşmada, “Seçim bugün biter, yarın bizler yine birbirimizden alışveriş yapar, yine birbirimizin düğününe, cenazesine gideriz. Hiçbir koltuk, babamızın malı değil. Hiçbirimiz memur da değiliz. Memur zihniyeti ile o koltuklara oturmak isteyenlere de Allah fırsat vermesin diyoruz. Tüm koltuklar insana hizmet için var. Bizler de bunun şuurunda olarak güzel bir seçim dönemi geçirdik. Birçok esnaf arkadaşımız ile istişareler yaptık, dertlerini, isteklerini, umutlarını, korkularını paylaştık. Yarınlara umut olacak olan değişim ekibinin önemini bizler de daha fazla anladık ve mutlu olduk. Bu duygu ve düşüncelerle Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odamızın kongresinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm destekleriniz için sizlere ve tüm emekleri için ekibimize çok teşekkür ediyorum. Kongremizin bizlere yakışan şekilde geçeceğine inanıyor ve hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

“Çözüm yollarında paylaşımcı olduk”

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Başkan Adayı Necmi Kocaman, “Hepinizi temsil etmiş olduğum camiam adına selamlıyorum. Bizlere verdiğiniz güven ve desteklerle tamamen esnaf ve sanatkarlarımızın iyiliği için çalıştık. Sorunlarla elimizden geldiğince mücadele ettik. Gerginliklerden uzak durduk. Yasal işlemler gerekliyse gereğini yaptık. Alan el konumundan veren el konumuna getirdik. Çözüm yollarında paylaşımcı olduk. Üyelerimizle birlikte sorumluluk çerçevesinde çalıştık” dedi.

“Şeffaf ve güler yüzlü hizmet anlayışımızla odamıza kazandırdıklarımızın huzurundayız”

Sözlerine devam eden Kocaman, “Örnek proje ve çalışmalarımızla hukuk servislerimizle kan bankası merkezlerimizle logomuzun ön plana çıkmasını sağlamamızla meslek eğitim uygulamaları çalışmalarımızla, basın yayınla uyumlu çalışmalarımızla afet ve ekonomik krizlerle mücadele hizmetlerimizle yine mahalle temsilcilikler oluşturmamızla sorun çözen bir yapıda olmanın huzurunu yaşamaktayız.  Şeffaf ve güler yüzlü hizmet anlayışımızla odamıza kazandırdıklarımızın huzurundayız. Tüm dünya genelinde olduğu gibi covid-19 ile mücadele verdik. Seferberlik içinde 7/24 hizmet ettik. Kaçmadık, gizlenmedik, uyumadık. Vizyon ve misyonumuzla hizmetlerimizi sıraladık” dedi.

“Görevden kaçan değil göreve koşan olduk”

Kocaman konuşmasında son olarak, “Çalışan üreten ve paylaşan başarılı personel ekibimizle birlikte çalıştık. Bize temsil edilen görevde ihmal yapmadım.  Bazı hayalleri gerçeğe dönüştürdük. Emaneti ihanete uğratmadık. Yeni hizmet binamızı hizmetinize sunduk. Bu zorlu dönemde kravat takmadık. Keyif yapmadık. Halkımız adına sevgi nöbeti tuttuk. Görevden kaçan değil göreve koşan olduk. Yok esnafın başına esnaf gelecekmiş. Vergimi sizler gibi veririm. Sizler gibi sicil tasdiknamemi aldım, kalfalık, ustalık belgesini almış biriyim. Bakın işinize. Ben 1984’te göreve başladım. 44 yıl babam esnaflık yaptı. Ben bu kurumda 26 yıl esnafıma hizmet ettim. Çok şükür çalışkanız çok şükür esnafımıza bağlıyız. Başın düşerse dara Necmi Kocaman’ı ara. Kırmızı asil renktir. Vatandır, bayraktır. Söz sizde, hayırlısı olsun.”Dedi.

Kongrede 1146 geçerli oy kullanıldı

Konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi. Kongrede esnaflar soyadı baş harfine göre ayarlanmış  oy kullanma masalarında oy pusulalarını aldıktan sonra  oylarını kullandılar. Kongrede 1958 esnafın oy kullanma hakkı vardı. Kongrede  1146 geçerli oy kullanıldı.   

Necmi Kocaman’ın Yönetim Kurulu Listesi

Başkan Necmettin Kocaman, Suat Öztürk, Ömer Küçükateş, Ali bahar, Serdar Çankal, Sevgi Ay, Gökhan Semih Gökçe, Hüseyin Akın, Hasan Bat

Denetim Kurulu Asil

Resul Kocaağa, Ersal Yılmaz, Fatih Kaya

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.