DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, ‘KAR ÇİFTÇİLERİMİZE BEREKET GETİRECEK’

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı,

‘KAR ÇİFTÇİLERİMİZE BEREKET GETİRECEK’

Kocaeli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, geçtiğimiz hafta sonu ilçemizde etkili olan ve Gölcük’ün üst bölgelerinde hala etkisi devam eden kar yağışının çiftçilerimize bereket getireceğini ifade etti.

Kocaeli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, yeraltı kaynak suları için oldukça önemli olan kar yağışıyla birlikte barajların doluluk oranın artmasının yanı sıra toprağın daha da verimli olacağı için çiftçilerimizin bu sene bereketli bir sene geçireceklerimi mit ettiklerini ifade etti.

“Kar yağışı %100 toprağa faydalı olacaktır”

Başkan Çanakçı, açıklamasının devamında, ‘Son hafta da yağan karlar çiftçilerin yüzünü güldürmüştür.  Senelerdir yeterli yağışı alamayan Türkiye’deki Çiftçilerimiz yaz dönemlerinde susuzluk ve kuraklıkla karşı karşıya kalmışlardır. İnşallah bu yağışlarla beraber barajlarımız dolacaktır.  Kardan sonra bir de yağmur geliyor inşallah. Yağmurun yağması ile beraber oluşacak sel felaketlerinden Allah bizi korusun diyelim. Çiftçilerimizin yüzüne baksın. İnşallah kademeli bir şekilde yağmur yağarsa oda toprağın verimli bir şekilde intikal eder inşallah. Şimdi  karlarının yağması yeraltı kaynaklarının dolması anlamına gelir, barajların doluluk oranının artması anlamına gelir. Toprağın bir harmanlama olmasına neden olur. Toprak kademeli bir şekilde yağmur ve kar suyunu aldığı için mineraller toprak içerisinde birbirleri kaynaşıyorlar. Bu da toprağın kuvvetlenmesi anlamına geliyor. Verimin daha iyi olması anlamına geliyor.  Genel olarak %100 toprağı faydalı olacaktır, tahminlerimiz o yönde. İnşallah 2022 yılında bereketli bir sezon geçiririz” dedi.

“Seraları zarar gören çiftçilerimizin zararını Büyükşehir karşılıyor”

Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, son olarak, “Türkiye genelinde her yer Bembeyaz bir örtüyle kaplandı. Bu kar yağışı her taraftaki çiftlerimizin yüzünü güldürmüştür.  Hiçbir şu ana kadar sıkıntı yoktur. Kar yağışıyla birlikte tabi bazı çiftçilerimiz zarar gördü. Zarar mutlaka vardır. Yani seraların çökmesi ile birlikte bir kısım seraları fazla kara dayanamayarak çökmüştür. Tabi ki bu bir zarar getirecektir. Zaten bu zararları Büyükşehir Kocaeli olarak baktığımız zaman Büyükşehir Belediyesi Sera naylonu takviyesi yaparaktan bu zararları karşılıyor. Tahir Büyükakın Başkanımız her zaman çiftçilerimize bu konuda yardımcı olmuştur.  Bundan sonra da  karın kalkmasıyla  beraber doğacak zararları zaten tespit komisyonları tarafından tespit edilecek. Onu da Büyükşehir karşılıyor.  Bu nedenle zarar gören seralarımız yönünde bir sıkıntımız yok sayılır. Tabi seranın haricinde açıkta olan bazı sebzeler bu dönemde biraz donmuş veya zarar görmüş olabiliyor ama çiftçilerimiz yer altı kaynak sularının dolması ve kar yağışını toprağa kattığı zenginlikten dolayı buna katlanıyor. Zaten ilçemiz olarak baktığımız zaman fazla bir hasar yok.   Yani bu günlerden sonra havanın düzelmesi ile birlikte o hasarlarda gün yüzüne çıkacaktır” diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.