DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

HÜRRİYET, YENİ CUMA’NIN SİLUETİNİN BOZULMAMASI ADINA ÖNERİDE BULUNDU

HÜRRİYET, YENİ CUMA’NIN SİLUETİNİN BOZULMAMASI ADINA ÖNERİDE BULUNDU

İzmit Belediyesi, SEDAŞ ve Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile bir araya gelerek SEDAŞ’a ait elektrik trafosunun yenilenmesinin ardından Yeni Cuma Parkı ve Yeni Cuma Camii’nin siluetine zarar vermemesi adına teknik incelemede bulundu

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Başkan Yardımcısı Cem Güler ve teknik personellerle birlikte, Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Mine Aşçı, Bölge Kurulu Müdürü Eda Karaca, SEDAŞ Şebeke Yatırım Grup Müdürü Gökhan Öztürk ve beraberindeki heyet ile Yeni Cuma Parkı’nda bir araya geldi. Başkan Hürriyet ve ekibi, SEDAŞ ve Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu heyetleri, SEDAŞ tarafından yenilecek Yeni Cuma Parkı’ndaki elektrik trafosunun mevcut konumundan başka bir konumda konuşlandırılarak hem Yeni Cuma Parkı’nın işlevselliğini hem de tarihi Yeni Cuma Camii’nin görünürlüğünü olumsuz etkilememesi adına teknik incelemede bulundu.

Yeni Cuma İçin Projemiz Var

İnceleme esnasında konuşan Başkan Hürriyet, “Burası kıymetli bir alan. Kentin en merkezi noktası. Tarihin daha fazla görünür ve bilinir olmasını çok önemsiyorum. Burası için de çalıştığımız projede Yeni Cuma Parkı’nı İzmitlilerin nefes alacağı modern ve kullanışlı sosyal alan haline getireceğiz. ŞEDAŞ’ın da tabi ki kabinlerini yenileyerek büyütmesi gerekiyor”

Birlikte Hareket Ederek

“Yenilenecek olan trafonun, hem park ve camiinin görünürlüğünü bozmayacak hem de SEDAŞ’ın ihtiyacını görecek bir alanda olmasıyla ilgili bir önerimiz vardı. İlk etapta bu önerimiz kabul görmedi ama bugün burada bir araya gelerek nasıl bir yol izleyebiliriz diye görüştük. Hem bizim teknik arkadaşlarımız hem de SEDAŞ’ın teknik personelleri birlikte hareket ederek yenilecek olan trafonun park ve camii siluetini bozmayacak bir alana koyulması için görüştük” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.