DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kazanfer, “Döviz’de dalgalanma bir nebze olsa da duruldu”

Kazanfer, “Döviz’de dalgalanma bir nebze olsa da duruldu”

İlçemizde uzun yıllardır 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in Vezne Sorumlusu Müjdat Kazanfer Döviz piyasası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.  Kazanfer, Döviz’de dalgalanmaların bir nebze olsa da durulduğunu ifade etti.

“Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Politika faizini %14’te sabit tuttu”

Döviz piyasası hakkında bilgi veren Kazanfer yaptığı açıklamada, “ Döviz’de dalgalanma bir nebze olsa da duruldu. Tabi bunda en büyük etken kur korumalı mevduat sistemi etkili oldu. Yılın ilk Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası toplantısında faizlerin tekrar düşüp düşmeyeceği merak ediliyordu. Yapılan toplantı sonucunda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Politika faizini %14’te sabit tuttu. Zaten piyasalarında beklediği bu yöndeydi. Bu durum döviz fiyatlarına pek yansımadı” dedi.

“Döviz’de şu ansa fiyatlar tam olarak oturmadı”

Sözlerine devam eden Kazanfer, “Ancak gözler Amerika Merkez Bankası FED’in faiz toplantısındaydı. Yılın ilk faiz toplantısında piyasalar FED’ in 0. 25 – 0. 50 baz puan faiz arttırması bekleniyordu. Ancak yılın ilk Amerika Merkez Bankası FED faiz toplantısında faizleri değiştirmeyerek sürpriz bir karar aldı ama bir sonraki Amerika Merkez Bankası FED’ in faizleri arttıracağı sinyali verildi. Bu toplantıda 16 Mart’ta gerçekleşecek. Ayrıca  Amerika Merkez bankası FED’den  faizler arttırıldığında varlık alımların da azaltılacağı sinyali verildi. Bu kararla birlikte 13. 300 bandında olan Dolar’ın 13. 650 bandına kadar yükseldiğini gördük . Euro’da da bir miktar düşüş görüldü. Şimdi gözler açıklanacak  olan Ocak ayı enflasyon rakamlarında. Yani Döviz’de şu ansa fiyatlar tam olarak oturmadı. Belirsizlik devam ediyor. Vatandaşlarımızın temkinli olmasında fayda var” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.