DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KOPATİDO Kulübü Lider Hakan Çetiner’den DOĞA VE HAYVANLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

KOPATİDO Kulübü Lider Hakan Çetiner’den

DOĞA VE HAYVANLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kocaeli Pati ve Doğa Koruma (Kopatido) Kulübü Lideri Hakan Çetiner ”Doğa ve Hayvanlar” hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu .

‘Sokak hayvanlarımız bu zor şartlarda maalesef yemek bulamıyor’

İklim krizi açısından bir nimet olan beyaz bereket ,en çok da barajların su seviyesini arttırması sebebiyle bizleri çocuklar gibi sevindirdi. Fakat sosyal yaşamda bizlerin ve doğada yaşamakta olan canların hayatlarını bugünler de maalesef olumsuz etkilemeye başladı. Toprağın üzeri kapandı ve  doğada ki hayvanlarımız yiyecek bulmakta zorlanıyor .Geçen günlerde sahilde besleme yaptığımızda soğukta üşümüş, açlıktan bitkin düşmüş, sokak kedisi kucağıma atladı. Sokak hayvanlarımız aç maalesef… Ağaçlarımızın, toprağımızın suya doyduğu, yer altı kaynaklarımızın beslendiği bu kar sayesinde barajlarımızın doluluk oranı %45’lerden yukarı doğru hızla artmakta… Bu haberlerle sevindiğimiz bu günlerde sokak hayvanlarını unutmayalım. Kuytu köşelere, çöp kenarlarına, camlarımızın önüne, elimizden geldiğince yiyecek bırakmaya özen gösterelim .Hayatımızın her alanında tüketimden uzakta ,tasarrufu öncelik alarak ,geri dönüşüme önem vererek yaşayalım. Yakın geçmişimizde  seller, depremler ,felaketler bizleri mahvetti ve bu tüketim çılgınlığı, bu umursamaz yaşam biçimi devam ederse yok etmeye devam edecek. Umudumuz halen var! Doğru yaşamaya, tüketimi azaltmaya gayretimiz var. Yeter ki biraz empati yapalım, biraz daha fazla duyarlı olalım’ dedi.

‘Büyükakın ve Sezer’e teşekkür ediyorum’

Açıklamalarını sürdüren Kulüp Lideri Hakan Çetiner, ‘Hiç bir canlıyı yok saymayalım.Bu dünyada bizim kadar diğer canlılarında yaşama hakkı var. Doğa ve hayvanlar olmadan insanlar hayatlarına devam edemeyeceği için  Allah önce Doğayı ve Hayvanları yarattı.Sonra insanı yarattı… Doğa ve Hayvanları da bizlere emanet etti. Bu kış şartlarında şimdi emanete sahip çıkma zamanı… Bu zor günlerde belediyelerin bütün imkanları ile hayvanlarımıza sahip çıkan, sokak hayvanlarının beslenmesi için talimat veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve bütün hayvan severlerimize Kocaeli Pati ve Doğa Kulübü olarak teşekkür ederiz’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.