DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

“Meslek Lisesi Gelecek Garantisi” Projesinin Kariyer Günleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

“Meslek Lisesi Gelecek Garantisi” Projesinin Kariyer Günleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

Körfez Ticaret Odası’nın katma değerli mesleki eğitimle nitelikli iş gücü oluşturmak adına, 2018 yılından beri yürütülen  “Meslek Lisesi Gelecek Garantisi” projesinin pilot okulu olan ve 2021 yılında da MEB, TOBB, TOBB ETÜ arasındaki işbirliği protokolüne de dahil edilen, Körfez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile düzenli olarak yapılan kariyer günlerine bir yenisi daha eklendi.

 “Körfez Mesleklerinde Yıldızlarını Yetiştiriyor”

Projenin amacını taşıyan “Körfez Mesleklerinde Yıldızlarını Yetiştiriyor” sloganı ile yoluna devam eden sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen etkinliklerin belki de en belirleyici bölümü olan, iş adamları veya mesleğinde uzmanlaşmış kişiler ile meslek öğrencilerinin birbirlerini tanıdıkları, öğrencilere tecrübe aktarımlarının yapılarak mesleki eğitimin özendirilmeye çalışıldığı kariyer günlerinin 2022 yılında düzenlenen ilk etkinliği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk ‘ün katılımı ile gerçekleştirildi.

Günümüzde mesleki fikirlerin rağbet gördüğü ve yeni fikirlerin geleceği şekillendirdiğinin altını çizen Öztürk, girişimcilik fikri olan, kendi işini yapmak isteyen öğrencilerin olup olmadığını sorarak, kendi işini yapmak isteyen öğrencilerin iş fikirleri ile yakından ilgilendi.

Mobilya bölümünde eğitimine devam eden kız  ve erkek öğrencilerden başarılı olanlarına kendi işyerinde staj yapabilme sözü veren Öztürk, aynı zamanda otomotiv elektroniği alanında çıraklık yapmak isteyen birkaç erkek öğrenci için de uygun işletme bulmak üzere girişimleri başlattı. 

Nitelikli personel ihtiyacının her geçen gün artış gösterdiğini dile getiren KTO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk  “mesleğinde gerekli altyapıyı hem teorik hem de pratik anlamda tamamlamış mezun arkadaşlarımızın, istihdam konusunda bir sorunu olmayacak, mesleki donanımına paralel iyi bir gelir düzeyine de sahip olacaklarına da inancım sonsuz.” ifadelerini kullandı.

MEB, TOBB ve TOBB ETÜ iş birliği protokolünü yürütmekte olan Körfez Ticaret Odası ve Körfez İlçe Milli Eğitim temsilcilerinden oluşan Protokol Yürütme Kurulu’nun öğrencilerin mesleki başarıya ulaşabilmeleri adına ihtiyaçlarını gözeterek düzenli olarak bağışlayacakları bursun müjdesini ise Körfez MTAL Müdürü Harun Künü öğrencilerine sevinçle verdi. Bu kapsamda ders notu, devamsızlık, disiplin ve ailenin maddi durumu gibi birkaç kriteri sağlayan belli sayıda öğrenciye burs verilecek.

Öğrencilerin mesleki gelişimlerine olumlu yönde katkı sunmak ve profesyonel çalışma ortamları hakkında öğrencilere fikir verebilmek adına, işletmelere teknik geziler ile öğrencilerin kültürel bakış açılarına katkı sağlamak adına kültürel gezilerin de yapılacağı müjdesini ise KTO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk verdi.   

Etkinlik süresince ahilik anlayışını oluşturan değerler olan ilim, ahlak ve akılcılığın önemine vurgu yapan Öztürk; “Geleceğin teminatı el zanaatı olan kişilerdedir, bütün dünyada bu böyledir.” dedi. Sözlerine mesleki eğitimin gerekliliği ile günümüzde nitelikli iş gücünün önemi noktalarının detayları ile devam eden Öztürk, iş garantili staj projesine daha fazla üye firmalarının katılmakta olduğunu belirterek bu büyük fırsattan öğrencilerin faydalanabilmesi için okullarındaki teorik ve pratik eğitimlere büyük ağırlık vererek kendilerini geliştirmeye çalışmalarının gerektiğini vurguladı. Bu şekilde Körfez Ticaret Odası işbirliğindeki üye firmalarda staj yapacak olan öğrencilerin başarılı ve ahlaklı olması durumunda staj sonunda iş garantisine sahip olacaklarını aktardı.

“Meslek Lisesi Gelecek Garantisi” Projesi Gelişerek Büyüyor

Teknik bilgiye erişen gençlerin yetiştirildiği bir mesleki eğitim modeli geliştirmeyi vizyon edinen Körfez Ticaret Odası, kalifiye eleman anlamında tüm sıkıntıların ortadan kalkacağı bir geleceğin zeminini tüm detaylarıyla düşünerek hayata geçiriyor. Bu amaca uygun olarak öğrenciler, protokol yapılan üye işletmelerde, farklı seviyelerdeki iş ve işlemleri günümüz teknolojisi ve ekipmanlarıyla uygulayarak öğrenecek, hali hazırda üretime devam eden bu işyerlerinde deneyim kazanacaklardır.

KTO bünyesinde Meslek Lisesi Gelecek Garantisi projesi ile hedeflenen amaçlara ulaşmak maksadıyla üzerinde çalışılan detayları tanımlamak gerekirse;

KTO bünyesinde işverenlerin talepleri ve önerilerini istişare edebilmek için düzenli olarak kendileri ile mesleki toplantılar yapılmakta, mühendislik odalarının uygun olan eğitim faaliyetlerinden öğrencilerin faydalanmalarını sağlanmakta. KOÜ Teknoloji Transfer Ofisinin eğitimleri öğrenciler ile paylaşılarak  pratik ve teorik derslere ilgilerini arttırmaya çalışılmakta. Kalkınma Ajansı desteğini organize ederek öğrencilere katma değerli laboratuvarlar sağlamaya çalışmakta, burs imkanlarını geliştirerek eğitim hayatlarının daha kaliteli hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Öğrencilerin profesyonel iş ortamlarını daha iyi gözlemleyebilmeleri için teknik gezilerin düzenlenmesi, AB Erasmus Projesi kapsamında öğrencilerin yurtdışındaki firmalarda staj yapabilmelerinin sağlanması, velilere bilgilendirici toplantıların yapılması, öğrencileri bilinçlendirici kamu spotlarının hazırlanarak çeşitli mecralarda sunulması gibi çalışmalara proje kapsamında devam edilmekte.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.